Wychodząca rdza. Jak malować?
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Nikt nie mówi o dożywotniej gwarancji, ale nawet z ekonomicznego punktu widzenia lepiej raz zapłacić więcej za ocynk i mieć spokój przez x lat, niż zaoszczędzić na początku a później co kilka lat czyścić malować przecież to też są koszty... Ale każdy ma swoje metody, moim zdaniem ocynk jest najlepszym zabezpieczeniem przed rdzą mówię o tym klientom ale również informuje ich o innych opcjach. Jak klient niezdecydowany pokazuje moje ogrodzenie gdzie rdza wychodzi aż miło (nie było cynkowane) i sami się decydują jakie zabezpieczenie wybrać. 9/10 wybiera ocynk. Aaa co do czasu, cynkowanie 1 dzień, czyszczenie w zależności od wielkości zlecenia...
Młodości nie kupisz, ani nie sprzedasz
My to wiemy ale klienci jak przedstawisz im cenę cynku od razu marudzą.To tylko ja mam pecha ze minimum tydzień nawet w środku zimy.Ja jak oddawałem do Ciechanowa to zawsze była tragedia pełno brudu ale jak się spaliła i wywożą gdzie indziej(w tej samej cenie) to zależy jak się trafi raz miałem miodzio prawie zero czyszczenia.Temat rzeka a klient i tak marudzi i tak.
-
manieksoma
- Kontakt:
Można też malować dwuskładnikowym epoksydem jako podkład to też bardzo dobrze zabezpiecza tylko że drogi jest. U mnie w Wyszkowie też kosztuje ocynk 2.5 zł/kg no i z opinii wiem że zależy od zmiany jaka jest po jednej nie ma czego czyścić a po drugiej sporo pracy jeszcze trzeba dołożyć. Więc ja na razie zacznę malować podkładem przed składaniem i zobaczę jak to będzie ze spawaniem.