Wychodząca rdza. Jak malować?

Techniki ślusarskie

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin » 12 lis 2012, 15:31

Nikt nie mówi o dożywotniej gwarancji, ale nawet z ekonomicznego punktu widzenia lepiej raz zapłacić więcej za ocynk i mieć spokój przez x lat, niż zaoszczędzić na początku a później co kilka lat czyścić malować przecież to też są koszty... Ale każdy ma swoje metody, moim zdaniem ocynk jest najlepszym zabezpieczeniem przed rdzą mówię o tym klientom ale również informuje ich o innych opcjach. Jak klient niezdecydowany pokazuje moje ogrodzenie gdzie rdza wychodzi aż miło (nie było cynkowane) i sami się decydują jakie zabezpieczenie wybrać. 9/10 wybiera ocynk. Aaa co do czasu, cynkowanie 1 dzień, czyszczenie w zależności od wielkości zlecenia...
Młodości nie kupisz, ani nie sprzedasz

Rafal L.
Kontakt:

Post autor: Rafal L. » 12 lis 2012, 16:20

My to wiemy ale klienci jak przedstawisz im cenę cynku od razu marudzą.To tylko ja mam pecha ze minimum tydzień nawet w środku zimy.Ja jak oddawałem do Ciechanowa to zawsze była tragedia pełno brudu ale jak się spaliła i wywożą gdzie indziej(w tej samej cenie) to zależy jak się trafi raz miałem miodzio prawie zero czyszczenia.Temat rzeka a klient i tak marudzi i tak.

manieksoma
Kontakt:

Post autor: manieksoma » 12 lis 2012, 17:56

Można też malować dwuskładnikowym epoksydem jako podkład to też bardzo dobrze zabezpiecza tylko że drogi jest. U mnie w Wyszkowie też kosztuje ocynk 2.5 zł/kg no i z opinii wiem że zależy od zmiany jaka jest po jednej nie ma czego czyścić a po drugiej sporo pracy jeszcze trzeba dołożyć. Więc ja na razie zacznę malować podkładem przed składaniem i zobaczę jak to będzie ze spawaniem.

amug5

Post autor: amug5 » 20 lis 2012, 21:09

Ja zawsze zaczynam od pedzelka w tak zwanych zakamarkach a nastepnie idzie podkład i farba na gotowo. Moim zdaniem wystarczy zeby dosc długo to postało. Marcin dobrze powiedział o cenach w naszym regionie bo im blizej wiekszych miast tym wiecej mozna zarobic.
amator

ODPOWIEDZ

Wróć do „ŚLUSARSTWO - locksmithing”