Mirkowska kuźnia

Zdjęcia i opisy naszych kuźni.

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Maciejka

Post autor: Maciejka » 05 sie 2013, 14:08

Jeżeli chodzi o czyszczenie to chcę tylko z frontu to doczyścić aby efekt wizualny był zadowalający, w żadnym wypadku nie ma sensu czyścić tego we wnętrzu ; ) A przecież zewnętrznej warstwy nie zabrudzę paleniskiem które stoi po drugiej stronie ściany.

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

Post autor: Kuba » 05 sie 2013, 14:34

To powiedz kolego Czy te cegły są ubrudzone czymś z zewnątrz tylko czy to tak jakby wypłyneło z fugi ? bo jeśli jakis ktos dodał zwykłego wapna do zaprawy to nie uratujesz już tego :/

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 05 sie 2013, 14:46

Doskonale Maciejko, w takim razie rób jak uważasz i pochwal się jak wyszło.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aries
Moderator
Kontakt:

Post autor: Aries » 05 sie 2013, 15:35

Grzegorz K. pisze:Robiłem w zeszłym roku "farbę" fasadową do pomalowania drewutni. Jako że budynek jest stary i nie mój to nie opłacało mi się inwestować. Wziąłem trochę starego wapna budowlanego, wody i unigruntu (co by się nie osypywało), zrobiłem z tego gęstą śmietanę i pomalowałem. Jesień, zima, wiosna i sporo lata bez większego zużycia. Polecam.
Ja też już stosowałem taki patent i malowałem tak w samej kuźni. Także polecam.
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali

MaciejowaKuźnia

Post autor: MaciejowaKuźnia » 14 sie 2013, 11:25

Maciejka pisze:A jaka Maciejowa jest w kątach wrocławskich ? Ta jest Maciejowa z Mirkowa ; )
Wita Maciejowa Kuźnia, ta prawdziwa z Kamieńca Wrocławskiego/Wrocław i okolice, www.maciejowakuznia.pl.
Podszywanie się pod cudzą nazwę jest niepoważne i przeczy zasadom zdrowej konkurencji, oraz przepisom o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.
Na swoją nazwę i dobre imię pracuję od wielu lat, a Ty już w przedbiegach tracisz dobre imię i niepoważnie traktujesz potencjalnych klientów.
Myśląc o biznesie nie potrafisz przybrać własnej nazwy [?], a co będzie dalej...?

Pozdawiam, Robert Mikucki Maciejowa Kuźnia
Maciejowa Kuźnia

Awatar użytkownika
StellArt

Post autor: StellArt » 14 sie 2013, 15:11

MaciejowaKuźnia, Weź pod uwagę, że chłopak ma dopiero 19 lat i na imię Maciej, zdublowanie nazwy jaką sobie przed laty wymyśliłeś nie koniecznie musi być celowym działaniem niezdrowego marketingu. Do tematu napiszę jeszcze, kilka lat temu ktoś pokazał mi wyniki w wyszukiwarce pod hasłem seelart i szczena opadła :mrgreen: żeby teraz każda z firm (krajowych i zagranicznych) chciała mi kręcić aferę za temat na forum, nick itp. :facepalm: Jeśli chłopak będzie używał twojej nazwy firmy jako znak towarowy śmiało możesz uderzyć do sądu.

Ps: Zanim zaczniesz się wytrząsać na forum wypadało by się przedstawić w odpowiednim dziale wtedy zapraszamy do dyskusji.

MaciejowaKuźnia

Post autor: MaciejowaKuźnia » 14 sie 2013, 17:52

StellArt pisze:MaciejowaKuźnia, Weź pod uwagę, że chłopak ma dopiero 19 lat i na imię Maciej, zdublowanie nazwy jaką sobie przed laty wymyśliłeś nie koniecznie musi być celowym działaniem niezdrowego marketingu
W przypadku gdy Maciejową kuźnię z Mirkowa od Maciejowej Kuźnia z Kamieńca Wrocławskiego dzieli "rzut beretem" to nieświadomość Maciejki jest już wątpliwa.
Też mam na imię Maciek i zdążyłem się przyzwyczaić do nazwy Maciejowa Kuźnia :mrgreen:
Miałem 19 lat, zakładałem firmę i zawsze zależało mi na zbudowaniu własnej marki.

Ps. Dziękuję koledze z Jelcza-Laskowic za zwrócenie uwagi Maciejce o podszywanie się pod cudzą nazwę!
Maciejowa Kuźnia

Maciejka

Post autor: Maciejka » 14 sie 2013, 21:39

I zrobił się dym... A obawiałem sie tego po pierwszych postach w tym temacie. Najmocniej przepraszam założyciela właściwiej Maciejowej kuźni. Nie miałem zamiaru ani podkraść Twojej nazwy, ani używać jej dalej w marketingu jak tylko dowiedziałem sie że tak owa istnieje. Nie miałem wczesniej pojęcia że jest już jedna Maciejowa kuźnia i to tak blisko.

Jeszcze raz wyrazy szacunku i szczerych przeprosin. Zmieniam nazwę na " Mirkowska Kuźnia "

Nie chciałem narobić problemu a tym bardziej zepsuć swojej reputacji i to na samym początku. Kolega VikingArt uświadomił mnie o istnieniu Twojej kuźni Macieju z Kamieńca. Najmocniej przepraszam.
Nie mam w planach działalności czysto komercyjnej. Ani założenia firmy w tej dziedzinie. Chcę pracować w swojej kuźni hobbystycznie a pisząc o działalności komercyjnej miałem na myśli małe wyroby, drobne durnostojki to dla potrzebujących znajomych czy okolicznych sąsiadów.

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 14 sie 2013, 21:57

Nie stresuj się i zamiast Maciejowej kuźni zrób kuźnię Macieja albo u Macieja, a jak ambaras ucichnie to cię pewnie z Maciejowej na gościnne kucie zaproszą. :D :D :D

Maciejka

Post autor: Maciejka » 14 sie 2013, 22:03

Już zmieniłem. Liczę na to że kolega z Kamieńca nie będzie miał do mnie pretensji.
reneq napisał:
MaciejowaKuźnia, grubo żeś pojechała :lol:
do kolegi " pojechał " nie " pojechała "

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 14 sie 2013, 22:06

Nie takie gafy ludzie walą i jakoś funkcjonują. Nie stresuj się bo ciężka noc przed tobą. :D

Maciejka

Post autor: Maciejka » 14 sie 2013, 22:13

No myślę że jakos przeżyję, i spał będę spokojnie :) W piątek szykuje się pierwsze kucie w nowym, nie skończonym budynku. 2 zawiasy do drzwi, gwoździe - również do drzwi, może jakieś lepsze kleszczyki jeszcze się urobi. Jutro wrzucę zdjęcia paleniska.

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 14 sie 2013, 22:15

To wszystkiego najlepszego na nowym miejscu. :D :D

Maciejka

Post autor: Maciejka » 14 sie 2013, 22:30

Od razu dopytam, z jakiej stali młotki ? Jakich elementów stalowych szukać na zrobienie młotków ?

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 14 sie 2013, 22:40

Półosie samochodowe będą git.
Kontakt 517355290

ODPOWIEDZ

Wróć do „MOJA KUŹNIA - my smithy”