Mirkowska kuźnia
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Grzegorz K.
- Administrator
Ja też już stosowałem taki patent i malowałem tak w samej kuźni. Także polecam.Grzegorz K. pisze:Robiłem w zeszłym roku "farbę" fasadową do pomalowania drewutni. Jako że budynek jest stary i nie mój to nie opłacało mi się inwestować. Wziąłem trochę starego wapna budowlanego, wody i unigruntu (co by się nie osypywało), zrobiłem z tego gęstą śmietanę i pomalowałem. Jesień, zima, wiosna i sporo lata bez większego zużycia. Polecam.
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali
-
MaciejowaKuźnia
Wita Maciejowa Kuźnia, ta prawdziwa z Kamieńca Wrocławskiego/Wrocław i okolice, www.maciejowakuznia.pl.Maciejka pisze:A jaka Maciejowa jest w kątach wrocławskich ? Ta jest Maciejowa z Mirkowa ; )
Podszywanie się pod cudzą nazwę jest niepoważne i przeczy zasadom zdrowej konkurencji, oraz przepisom o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.
Na swoją nazwę i dobre imię pracuję od wielu lat, a Ty już w przedbiegach tracisz dobre imię i niepoważnie traktujesz potencjalnych klientów.
Myśląc o biznesie nie potrafisz przybrać własnej nazwy [?], a co będzie dalej...?
Pozdawiam, Robert Mikucki Maciejowa Kuźnia
Maciejowa Kuźnia
MaciejowaKuźnia, Weź pod uwagę, że chłopak ma dopiero 19 lat i na imię Maciej, zdublowanie nazwy jaką sobie przed laty wymyśliłeś nie koniecznie musi być celowym działaniem niezdrowego marketingu. Do tematu napiszę jeszcze, kilka lat temu ktoś pokazał mi wyniki w wyszukiwarce pod hasłem seelart i szczena opadła
żeby teraz każda z firm (krajowych i zagranicznych) chciała mi kręcić aferę za temat na forum, nick itp.
Jeśli chłopak będzie używał twojej nazwy firmy jako znak towarowy śmiało możesz uderzyć do sądu.
Ps: Zanim zaczniesz się wytrząsać na forum wypadało by się przedstawić w odpowiednim dziale wtedy zapraszamy do dyskusji.
Ps: Zanim zaczniesz się wytrząsać na forum wypadało by się przedstawić w odpowiednim dziale wtedy zapraszamy do dyskusji.
-
MaciejowaKuźnia
W przypadku gdy Maciejową kuźnię z Mirkowa od Maciejowej Kuźnia z Kamieńca Wrocławskiego dzieli "rzut beretem" to nieświadomość Maciejki jest już wątpliwa.StellArt pisze:MaciejowaKuźnia, Weź pod uwagę, że chłopak ma dopiero 19 lat i na imię Maciej, zdublowanie nazwy jaką sobie przed laty wymyśliłeś nie koniecznie musi być celowym działaniem niezdrowego marketingu
Też mam na imię Maciek i zdążyłem się przyzwyczaić do nazwy Maciejowa Kuźnia
Miałem 19 lat, zakładałem firmę i zawsze zależało mi na zbudowaniu własnej marki.
Ps. Dziękuję koledze z Jelcza-Laskowic za zwrócenie uwagi Maciejce o podszywanie się pod cudzą nazwę!
Maciejowa Kuźnia
I zrobił się dym... A obawiałem sie tego po pierwszych postach w tym temacie. Najmocniej przepraszam założyciela właściwiej Maciejowej kuźni. Nie miałem zamiaru ani podkraść Twojej nazwy, ani używać jej dalej w marketingu jak tylko dowiedziałem sie że tak owa istnieje. Nie miałem wczesniej pojęcia że jest już jedna Maciejowa kuźnia i to tak blisko.
Jeszcze raz wyrazy szacunku i szczerych przeprosin. Zmieniam nazwę na " Mirkowska Kuźnia "
Nie chciałem narobić problemu a tym bardziej zepsuć swojej reputacji i to na samym początku. Kolega VikingArt uświadomił mnie o istnieniu Twojej kuźni Macieju z Kamieńca. Najmocniej przepraszam.
Nie mam w planach działalności czysto komercyjnej. Ani założenia firmy w tej dziedzinie. Chcę pracować w swojej kuźni hobbystycznie a pisząc o działalności komercyjnej miałem na myśli małe wyroby, drobne durnostojki to dla potrzebujących znajomych czy okolicznych sąsiadów.
Jeszcze raz wyrazy szacunku i szczerych przeprosin. Zmieniam nazwę na " Mirkowska Kuźnia "
Nie chciałem narobić problemu a tym bardziej zepsuć swojej reputacji i to na samym początku. Kolega VikingArt uświadomił mnie o istnieniu Twojej kuźni Macieju z Kamieńca. Najmocniej przepraszam.
Nie mam w planach działalności czysto komercyjnej. Ani założenia firmy w tej dziedzinie. Chcę pracować w swojej kuźni hobbystycznie a pisząc o działalności komercyjnej miałem na myśli małe wyroby, drobne durnostojki to dla potrzebujących znajomych czy okolicznych sąsiadów.