Zdjęcia na Forum.

Tematy nie zawsze związane z kowalstwem

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

egojack1

Post autor: egojack1 » 01 kwie 2015, 22:30

Bobodar, Moje pytanie brzmi: dlaczego foty są zamazane i pozaciemniane tak, że nic na nich nie widać dopóty, dopóki się na nie nie kliknie? Tłumaczenie, że to oszczędność miejsca mnie nie przekonuje, po co takie nieczytelne zdjęcie? Nie rozumiem po co zaciemniać np. malutkie, ważące 40KB zdjęcie? Przyzwyczailiście się i tak jest, ale szczyt ergonomii to to rozwiązanie nie jest :/

graffic

Post autor: graffic » 02 kwie 2015, 06:10

bicie piany - egojack1 - nazwij to proszę specyfiką tego forum

a może galerię we flashu lub inny rodzaj animacji - co by się ładnie oglądało i z bajerami ?

kowale to proste chłopy - cudów nie trzeba, od młotek, kowadło, kawał stali - jakiś bigos, flaszka, i prosto działające forum

ważne że zdjęcia nie znikają, większym problemem jest jakość zdjęcia (bo np. robione telefonem i rozdzielczość jest masakryczna) i wielkość zdjęcia które ludziska wrzucają niż to czy musze kliknąć dodatkowo czy nie

jak coś pisz w tej sprawie na PW do prezesa :)

Awatar użytkownika
Bodar
weteran forum

Post autor: Bodar » 02 kwie 2015, 20:32

egojack1 pisze:Przyzwyczailiście się i tak jest, ale szczyt ergonomii to to rozwiązanie nie jest
egojack1, popatrz na to tak (przykład): przyzwyczaiłeś się do swojej kobiety, i na pewno nie jest to Megan Fox, co nie zmienia faktu, że jest Tobie z nią dobrze. I z forum jest podobnie.
egojack1 pisze:foty są zamazane i pozaciemniane tak, że nic na nich nie widać dopóty, dopóki się na nie nie kliknie?
To taka graficzna, współczesna odmiana dadaizmu skrywająca tajemnicę.

Rafale, skończyłem ;)

egojack1

Post autor: egojack1 » 02 kwie 2015, 20:39

Musiałem wygooglować Megan Fox, aby porównać, bo nie wiedziałem o kim piszesz.

graffic

Post autor: graffic » 02 kwie 2015, 20:40

:mrgreen:

Awatar użytkownika
kowmal
Kontakt:

Post autor: kowmal » 02 kwie 2015, 21:09

Bobodar, aleś poprzeczkę zawiesił, :mrgreen:

Nie wiem jak u Was, ale z takimi warunkami to i zdjęcia nie zaciemnia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Qmar

Post autor: Qmar » 02 kwie 2015, 21:29

ta Megan Fox przy mojej to się może skryć :D
What man is a man who does not make the world better?

Awatar użytkownika
Dara
arcyforumoholik

Post autor: Dara » 02 kwie 2015, 22:46

Lubię takie dziewczyny z dużymi siekaczami,świetnie się o nie piwo otwiera :)

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 03 kwie 2015, 06:46

:lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Bodar
weteran forum

Post autor: Bodar » 03 kwie 2015, 09:35

Qmar pisze:ta Megan Fox przy mojej to się może skryć
Qmar, bez obrazy, ale jak mam to rozumieć, że co, że ... taka duża ? :shock: Nie, nie uwierzę ;)

Awatar użytkownika
Qmar

Post autor: Qmar » 03 kwie 2015, 09:53

Bobodar, pokazałbym Ci zdjęcie ale sobie ołtarzyk zrobisz w domu :D i co wtedy ? :D
What man is a man who does not make the world better?

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 03 kwie 2015, 09:54

Qmar, Słowo się rzekło więc nie bądź gołosłowny i na poparcie tego coś napisał wstaw może jakąś fotkę. :D Tylu tu koneserów, że ewentualne omyłki skorygują na poczekaniu. :lol:

Awatar użytkownika
LukaszM

Post autor: LukaszM » 03 kwie 2015, 16:00

A czy tak było od początku forum z tymi pozacienianymi fotami, sprawa była kiedyś podnoszona, coś było kiedyś poprawiane, czy moja uwaga jest pierwsza?
@egojack1, też mnie to denerwuje (programista z zawodu), podejrzewam że wystarczyłoby pogrzebać w konfiguracji albo zrobić jakiś update phpBB (jak widać w stopce używamy rozwiązania sprzed 12 lat)

Ja radzę sobie z problemem tak, że wstawiam 2x to samo, wpierw do załącznika (gdzie są zwalone kolory) a później linki z załącznika w poście w tagach IMG, w efekcie mam obrazki bez powalonych kolorów :)

Tak jak tu, w ostatnim poście na stronie: viewtopic.php?t=3682&postdays=0&postorder=asc&start=75
Bobodar, Moje pytanie brzmi: dlaczego foty są zamazane i pozaciemniane tak, że nic na nich nie widać dopóty, dopóki się na nie nie kliknie? Tłumaczenie, że to oszczędność miejsca mnie nie przekonuje, po co takie nieczytelne zdjęcie? Nie rozumiem po co zaciemniać np. malutkie, ważące 40KB zdjęcie? Przyzwyczailiście się i tak jest, ale szczyt ergonomii to to rozwiązanie nie jest :/
Tu też się zgadzam, to że jest rozmazane nie ma żadnego wpływu na oszczedność miejsca, pełnowymiarowe zdjęcie i tak leży na serwerze

Jakbym dostał uprawnienia to w wolnej chwili mógłbym się podjąć zrobienia aktualizacji oprogramowania

Awatar użytkownika
Bodar
weteran forum

Post autor: Bodar » 03 kwie 2015, 18:20

Qmar, nie wątpię :) , Amen :mrgreen:

Krzysztof Assman

Post autor: Krzysztof Assman » 03 kwie 2015, 20:33

Są tu a forum żądni zdjęć pięnych kobiet , tylko pewie potem ręka boli :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „ROZMOWY - hydepark ”