Zdjęcia na Forum.
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
egojack1
Bobodar, Moje pytanie brzmi: dlaczego foty są zamazane i pozaciemniane tak, że nic na nich nie widać dopóty, dopóki się na nie nie kliknie? Tłumaczenie, że to oszczędność miejsca mnie nie przekonuje, po co takie nieczytelne zdjęcie? Nie rozumiem po co zaciemniać np. malutkie, ważące 40KB zdjęcie? Przyzwyczailiście się i tak jest, ale szczyt ergonomii to to rozwiązanie nie jest 
-
graffic
bicie piany - egojack1 - nazwij to proszę specyfiką tego forum
a może galerię we flashu lub inny rodzaj animacji - co by się ładnie oglądało i z bajerami ?
kowale to proste chłopy - cudów nie trzeba, od młotek, kowadło, kawał stali - jakiś bigos, flaszka, i prosto działające forum
ważne że zdjęcia nie znikają, większym problemem jest jakość zdjęcia (bo np. robione telefonem i rozdzielczość jest masakryczna) i wielkość zdjęcia które ludziska wrzucają niż to czy musze kliknąć dodatkowo czy nie
jak coś pisz w tej sprawie na PW do prezesa
a może galerię we flashu lub inny rodzaj animacji - co by się ładnie oglądało i z bajerami ?
kowale to proste chłopy - cudów nie trzeba, od młotek, kowadło, kawał stali - jakiś bigos, flaszka, i prosto działające forum
ważne że zdjęcia nie znikają, większym problemem jest jakość zdjęcia (bo np. robione telefonem i rozdzielczość jest masakryczna) i wielkość zdjęcia które ludziska wrzucają niż to czy musze kliknąć dodatkowo czy nie
jak coś pisz w tej sprawie na PW do prezesa
egojack1, popatrz na to tak (przykład): przyzwyczaiłeś się do swojej kobiety, i na pewno nie jest to Megan Fox, co nie zmienia faktu, że jest Tobie z nią dobrze. I z forum jest podobnie.egojack1 pisze:Przyzwyczailiście się i tak jest, ale szczyt ergonomii to to rozwiązanie nie jest
To taka graficzna, współczesna odmiana dadaizmu skrywająca tajemnicę.egojack1 pisze:foty są zamazane i pozaciemniane tak, że nic na nich nie widać dopóty, dopóki się na nie nie kliknie?
Rafale, skończyłem
@egojack1, też mnie to denerwuje (programista z zawodu), podejrzewam że wystarczyłoby pogrzebać w konfiguracji albo zrobić jakiś update phpBB (jak widać w stopce używamy rozwiązania sprzed 12 lat)A czy tak było od początku forum z tymi pozacienianymi fotami, sprawa była kiedyś podnoszona, coś było kiedyś poprawiane, czy moja uwaga jest pierwsza?
Ja radzę sobie z problemem tak, że wstawiam 2x to samo, wpierw do załącznika (gdzie są zwalone kolory) a później linki z załącznika w poście w tagach IMG, w efekcie mam obrazki bez powalonych kolorów
Tak jak tu, w ostatnim poście na stronie: viewtopic.php?t=3682&postdays=0&postorder=asc&start=75
Tu też się zgadzam, to że jest rozmazane nie ma żadnego wpływu na oszczedność miejsca, pełnowymiarowe zdjęcie i tak leży na serwerzeBobodar, Moje pytanie brzmi: dlaczego foty są zamazane i pozaciemniane tak, że nic na nich nie widać dopóty, dopóki się na nie nie kliknie? Tłumaczenie, że to oszczędność miejsca mnie nie przekonuje, po co takie nieczytelne zdjęcie? Nie rozumiem po co zaciemniać np. malutkie, ważące 40KB zdjęcie? Przyzwyczailiście się i tak jest, ale szczyt ergonomii to to rozwiązanie nie jest
Jakbym dostał uprawnienia to w wolnej chwili mógłbym się podjąć zrobienia aktualizacji oprogramowania