Nazywam się Marcel, jestem z Wrocławia i mam dopiero 18 lat więc jeszcze sporo przede mną.
Zostałem pokierowany na to forum, ponieważ szukam osoby, która byłaby chętna przyjąć mnie na terminy, nie ważne czy to miecznictwo, czy płatnerstwo. Kowalstwo było zawsze moim marzeniem i zawsze powtarzam ludziom z mojego środowiska, że chce się tego nauczyć, choćby nie wiem, jak bardzo w życiu miało mi się to nie przydać.
Pisałem już do VikingArt, niestety oni pracują od poniedziałku do piątku a ja jestem wolny tylko w weekendy, gdyż klasa maturalna + rodzice, którzy powiedzieli:,,Chcesz to to rób, ale nie oczekuj naszej aprobaty". Próbowałem także u Siwego [Siwogród] niestety, tam również się nie udało. Czy jest tutaj ktoś, z okolic Wrocławia, kto szuka czeladnika?
PS.
Wiem, że pewnie wielu z was, doradzi mi, abym na początek zrobił własne palenisko, przeczytał książkę lub dwie, wziął młot i sam spróbował. Bardzo chętnie bym to zrobił, ale nie mam jak. Mieszkam w bloku w centrum miasta. To też powód szukania terminów, aby mieć gdzie w ogóle ćwiczyć