Hej!

"... parę słów o sobie, najpierw"

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Geran

Hej!

Post autor: Geran » 29 sie 2017, 16:30

Witam!

Nazywam się Marcel, jestem z Wrocławia i mam dopiero 18 lat więc jeszcze sporo przede mną.
Zostałem pokierowany na to forum, ponieważ szukam osoby, która byłaby chętna przyjąć mnie na terminy, nie ważne czy to miecznictwo, czy płatnerstwo. Kowalstwo było zawsze moim marzeniem i zawsze powtarzam ludziom z mojego środowiska, że chce się tego nauczyć, choćby nie wiem, jak bardzo w życiu miało mi się to nie przydać.

Pisałem już do VikingArt, niestety oni pracują od poniedziałku do piątku a ja jestem wolny tylko w weekendy, gdyż klasa maturalna + rodzice, którzy powiedzieli:,,Chcesz to to rób, ale nie oczekuj naszej aprobaty". Próbowałem także u Siwego [Siwogród] niestety, tam również się nie udało. Czy jest tutaj ktoś, z okolic Wrocławia, kto szuka czeladnika?

PS.

Wiem, że pewnie wielu z was, doradzi mi, abym na początek zrobił własne palenisko, przeczytał książkę lub dwie, wziął młot i sam spróbował. Bardzo chętnie bym to zrobił, ale nie mam jak. Mieszkam w bloku w centrum miasta. To też powód szukania terminów, aby mieć gdzie w ogóle ćwiczyć :)

Awatar użytkownika
Bodar
weteran forum

Re: Hej!

Post autor: Bodar » 29 sie 2017, 18:22

Cześć ;)
Geran pisze: Wiem, że pewnie wielu z was, doradzi mi, abym na początek zrobił własne palenisko, przeczytał książkę lub dwie, wziął młot i sam spróbował. Bardzo chętnie bym to zrobił, ale nie mam jak. Mieszkam w bloku w centrum miasta. To też powód szukania terminów, aby mieć gdzie w ogóle ćwiczyć :)
No to pozostaje (jak się ma :) ) bliska, wyrozumiała rodzina na wsi, która udostępni kawałek szopy lub zawiązanie znajomości z kimś z Forum (amatorem) klepiący w okolicach Wrocka, a kilku takich tu jest.

Pozostało życzyć powodzenia ;)

Geran

Post autor: Geran » 29 sie 2017, 18:28

Zobaczymy, choć liczę na to, że jednak ktoś z okolicy Wrocka się znajdzie :D

Awatar użytkownika
bey
Administrator
Kontakt:

Post autor: bey » 29 sie 2017, 19:06

:P
Lepsze jest wrogiem dobrego

buskeros

Post autor: buskeros » 29 sie 2017, 19:53

Witaj

Awatar użytkownika
leonzlasu
arcyforumoholik

Post autor: leonzlasu » 29 sie 2017, 20:06

Cześć, powodzenia.

Awatar użytkownika
Aries
Moderator
Kontakt:

Post autor: Aries » 29 sie 2017, 23:56

Witaj na forum
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali

graffic

Post autor: graffic » 30 sie 2017, 11:42

witamy na FK Ziomka :) - weekendowo, to pewnie dostępni będą tylko i wyłącznie hobbiści - Ci którzy pracują - niedzielę chcą mieć wolną, a sobota to często wyjazdy na montaże lub podobne akcje

trudno będzie znaleźć / polecić kogoś we Wrocku
co prawda jest Helga ten door - ale nie wiem czy on będzie chętny na przyuczanie (na pewno nie w niedziele), jest Marcin Klich (ma pracownie za Brochowem), jest Ryszard Mazur - ale nie wiem czy on kogoś przyjmuje (poza tym na pewno nie pracuje w niedziele), jest parę warsztatów około kowalskich - ale też tylko tydzień wchodzi (jeśli wchodzi) w rachubę; możesz podejść jeszcze na ASP (akademia sztuk pięknych na Traugutta) wcześniej prowadził ją Marcin Klich - nie wiem kto to robi teraz, no i trzeba byłoby się dogadywać co do weekendów

reszta się kryje :)

ja nie mam pracowni we Wrocku, choć mieszkam we Wrocku - wiec nie ma szans na pomoc w tym zakresie

Geran

Post autor: Geran » 31 sie 2017, 01:12

Dziękuje bardzo Graffic za informacje, spróbuje się skontaktować z tymi osobami, jeśli możecie jakoś podać do nich kontakt, to też będzie fajnie.
Wiem, że wybrałem sobie kiepski moment na to i nie wiem, czy nie lepiej będzie odstawić to na Po-maturze. W końcu nie żyjemy w średniowieczu gdzie, żeby zostać kowalem musiałeś praktykować od 13 roku życia :D
I w wieku 20-stu paru lat można to zrobić :)

mori_5

Post autor: mori_5 » 31 sie 2017, 10:22

Siemka :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „PRZEDSTAW SIĘ - say hello”