Młotki

Sprawy bieżące

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

VikingArt

Post autor: VikingArt » 02 wrz 2013, 23:57

Maciejka a byłeś za młotkami pod młynem ? tam można czegoś poszukać jest pewna buda gdzie jest prawie wszystko związanego z metaloplastyką (młotki przecinaki noże do tokarek i wiele innych) sam często kupuję tam młotki panowie mnie znają i z chęcią opuszczają trochę z ceny. teraz czekam na większą gotówkę i sam chcę zakupić u nich imadło kowalskie waga 70 kg. chcą 550zł i myślę że cena po negocjacjach pójdzie w dół o jeszcze jakieś 100-150zł bo leży u nich od roku i niema chętnych na początku chcieli 700zł. tam możesz podejść poszukać, ostatnio kupiłem tylko że u innego typa pod młynem kleszcze długie 4 sztuki za 45zł.

Maciejka

Post autor: Maciejka » 03 wrz 2013, 21:15

W którąś niedziele się może wybiorę. Słuszna uwaga, na to nie wpadłem. Obecnie zmajstrowałem jeden nacinak ale jeszcze nie mam zdjęć i 2 kwietniki tak na początek. I o dziwo dało się tak że narazie skłaniam sie ku kupnie materiału.

Awatar użytkownika
Blady

Post autor: Blady » 04 wrz 2013, 23:51

gdzie to bo czasem bywam w tamtych okolicach?
pomysłowość jest trzecią ręką rzemieslnika:)

http://artifex-rzemioslo.pl/?strona=o_nas

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 05 wrz 2013, 08:30

"Może i racja że kowal narzędia powinien robić sam"

Ciekawe czym by se odkuł młotek, gdyby nie miał w domu kupnego? Pewnie kamieniem:P
Niektórzy są sobie w stanie zrobić młot mechaniczny, spawarkę, giętarkę, młotki, kleszcze. Innym szkoda czasu i zawracania ogona bo zamiast tego mogę zrobić coś pięknego, co tylko oni potrafią.
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 05 wrz 2013, 14:24

Ty a taki Banan se młotek z bułatu pierdyknął. Uri Hoffi też z młotków zrobił interes. Nie doceniasz potęgi młotków młody padawanie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 05 wrz 2013, 19:15

Pada co? Ty mnie obrażasz?:P

No ja własnie o tym piszę, Banan, żeby zrobić młotek, musiał mieć młotek:)

Są ludzie co robią smoki, zamiast młotki i ludzie co robią młotki zamiast smoków.
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

VikingArt

Post autor: VikingArt » 05 wrz 2013, 21:21

Blady co niedzielę obok korony pod starym młynem :) link do mapy gogle Tutaj

Chociaż dzisiaj zaopatrzyłem się w dwa nowe młotki na złomie u siebie w mieścinie 3kg oraz 3.5kg stan bardzo dobry za 10zł... czasem opłaca się pojechać na złom :)

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 06 wrz 2013, 05:00

Nikiel pisze:
Banan, żeby zrobić młotek, musiał mieć młotek:)
Bardzo trafne spostrzeżenie ;)
Kontakt 517355290

ODPOWIEDZ

Wróć do „OGŁOSZENIA - announcements”