Kotlina z bębna hamulcowego
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Kotlina z bębna hamulcowego
Witam wszystkich,co sądzicie o zrobieniu kotliny ze starego bębna hamulcowego? Jest o tym dużo filmików na znanym kanale;-)Ma ktoś z Was takową?
Re: Kotlina z bębna hamulcowego
#bey nie pomagasz, może napiszesz coś więcej?
- szczerbus9
Tu mnie zaciekawiłeś... O takim patencie jeszcze nie słyszałem, ale to nie musi być wcale taki głupi pomysł... tylko bym uważał przy doborze auta na dawce, bo się możesz z koksem przeliczyć 
Doznałem miłości demona, jestem dumny, że wybrała mnie i zaryzykowała by być ze mną, oraz jestem dumny, że obroniłem ją, mimo... nie jednak się cieszę, że stałem się smokiem. Jestem dumny, że ciało zrównało się z moim szaleństwem.
Nie nowina. Myślę, że od "malucha" byłaby opcjonalna i poza kolistym kształtem, funkcjonalnością niczym nie odbiegałaby od typowej. Do tego dopasować do niej odpowiedni mechanizm spustowy.
Szkoda czasu.Kup za parę stów na OLX gotowe palenisko,do tego dmuchawa WPA 120 i wymiatasz....Pozdro.
Lecioł zając koło kuźni,jaja naprzód a on późni.
Miałem taką na początek. Dawała radę. Wspawałem stolik, od dołu przyłożyłem dno kociołka żeliwnego, do którego podłączyłem odkurzacz (stary, z opcją dania nadmuchu tyłem), na to nałożyłem bęben hamulcowy z szrotu (pochodzenie nieznane), całość obłożyłem kostką brukową (bo miałem nadmiar za szopką). Rok działało, a potem znalazłem kotlinę i nadmuch za 120zł.
Zasadniczo zrobienie stolika i kotliny z bębna kosztowało mnie z 10zł, ale miałem już odkurzacz na nadmuch i stal na stolik, więc liczę tylko elektrody, prąd i owy bęben. Gdybym miał wydawać na to teraz więcej niż 100zł to poszukał bym za 200-250 stolika z kotilną. Szkoda czasu na zabawy spawarką itp.
Zasadniczo zrobienie stolika i kotliny z bębna kosztowało mnie z 10zł, ale miałem już odkurzacz na nadmuch i stal na stolik, więc liczę tylko elektrody, prąd i owy bęben. Gdybym miał wydawać na to teraz więcej niż 100zł to poszukał bym za 200-250 stolika z kotilną. Szkoda czasu na zabawy spawarką itp.
I tak i nie. TAK, jeśli chcemy zająć się od razu profesją zawodowo, a powiedzmy NIE, na początek przy amatorskim podejściu do rzemiosła, co też może być przyjemną stymulacją twórczego myślenia i działania na tej drodzeDuszan pisze:Szkoda czasu ......