FAQ Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: FAQ Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Iskry z NC6 powinny mieć o wiele wyraźniejsze rozbłyski na końcach świadczą one o dużej zawartości węgla.
Skorzystaj z materiału, który masz opisany, jako wzorcowego do próby iskrowej
Lepsze jest wrogiem dobrego
Wytrawiłem, i robiłem iskrową z porównaniem z materiałem oznaczonym, pokryło się. Do tego kilka prętów miałem oznaczone farbą na końcach, zadzwoniłem do hurtowni się upewnić w sprawie tych kolorów. Już wiem wszystko, dzięki Panowie
pręty podzielone 
What man is a man who does not make the world better?
Re: FAQ szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Panowie wiecie co to za materiał może być lufa od maszyny wytłaczarki do dołu stara gliwicka Sr 80 w środku 50 chodził w tym ślimak i podawał surowiec cały czas nagrzana jakieś 180 stopni
Na początek lufa z pisowni.
Pytasz o materiał a tu polonisty na forum
Kolego, przeczytaj co napisałeś lub jak napisałeś. Dlatego nie dziw się, że nie otrzymujesz odpowiedzi.Lucek873 pisze:Pytasz o materiał a tu polonisty na forum
Zastanawiam się nad zmiana wewnętrznego materiału w piecu z szamotu na cegłę krzemionkowa na necie znalazłem kilku producentów ale wszystko daleko od opola może ktos podpowie gdzie szukać??? tak w promieniu 100km. Druga sprawa to czy wymienić wszystkie cegły na krzemionkę czy np tylko dół lub tylko górę macie jakieś doświadczenia? a może inny materiał??? Mój piec to żadna szumna konstrukcja w zasadzie podstawa z rekuperatora a reszta to porostu stos cegieł 
Przygoda przygoda każdej chwili szkoda...
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Górę i boki. Ale jest tak samo nietrwała jak włóknina ceramiczna. Taniej będzie kupić rolkę włókniny.
Kontakt 517355290
Znaczy że cegły krzemionkowe tak pękają czy się kuszą od temperatury?BANAN pisze:Górę i boki. Ale jest tak samo nietrwała...
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Z tego co się zorientowałem, to cegły izolacyjne do pracy w ruchu ciągłym. Huśtawki temperaturowe osłabiają je. Ale musieli by się wypowiedzieć koledzy, którzy na takich wyłożeniach pracują. Miałem kiedyś takie z rozbiórki pieca hutniczego, jednak długo nie posłużyły.
Kontakt 517355290
Macie jakiegoś sprawdzonego internetowego dostawce ?BANAN pisze:...Taniej będzie kupić rolkę włókniny.
ostatnie pytanie z cyklu szybkich jak dam włókninę do środka pieca na boki i górę to będę musiał obniżyć flarę czy zostawić z licowaną z cegłami które są teraz???