Cześć dziewczyny i chłopaki

"... parę słów o sobie, najpierw"

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
walek

Cześć dziewczyny i chłopaki

Post autor: walek » 01 lut 2018, 22:30

Witam, już najwyższy czas przedstawić się i napisać coś o sobie.
Jak się urodziłem dano mi imię Krzysztof i tak jest do dziś.
Poznań leży kilka kilometrów od mojej pięknej Wsi położonej między Wartą a lasami.
Wiórek, założony w 1754 roku, dymów 11 podobno pierwsze wzmianki są z 1295 roku.
Teraz tych dymów jest znacznie więcej,(wiara z miasta sprowadziła się na wioche, ale głupki) :mrgreen:
Mój Dziadek był kowalem z papierami i jak sięgam pamięcią w jego warsztacie zawsze leżało coś na stole do kucia lub spawania. Mogliśmy sobie rozpalać kotlinę, spawać i piłować do bólu, a co takiego miałem Dziadka. Uczył nas robić sobie wszystko samemu i tak mam do dziś. Zostało mi po nim kowadło 30kg i jedne kleszcze. Mieszkanie z Dziadkami to było 17 najlepszych lat mojego życia. Mój Ojciec obok warsztatu Dziadka Miał garaż i tam tokarnie TUE 32 i na niej po godzinach budował dla okolicznych rolników różne pomoce(czytaj maszyny) przez 42 lata pracował z metalem zawodowo odlewnictwo, kucie, obróbka, najpierw w PIMR potem w INOP jako technolog a potem inspektor BHP. Natomiast mój Ojciec Chrzestny pracował z metalami wysokogatunkowymi w Łożyskach Tocznych (piastował tam wysokie stanowisko). Szkoda, że ich już nie ma, we trójkę mieli tyle wiedzy żeby można napisać kilka porządnych knig.
To jak ja nawet po godzinach nie mógłbym się w to bawić :-) no jakieś zboczenie rodzinne. :shock: :D

Pracuje w państwowej spółce(korpo) :facepalm: przeszedłem kilka stanowisk a obecnie zajmuje się telemetrią(praca w biurze i w terenie: montaże urządzeń pomiarowych, programowanie, serwis i ożywianie umarlaków)
Hobby radiokomunikacja amatorska, żagle, budowa łodzi, modernizacja i naprawa wszystkiego co może się przydać, już tak mam.
Doposażam swoją szopę w pomoce do uprawiania mojej kolejnej zajawki jaką jest praca z metalem na gorąco i nie tylko.
Kończę bo was zanudzę pozdro Kris
Ostatnio zmieniony 03 mar 2019, 21:54 przez walek, łącznie zmieniany 4 razy.
Postęp polega na tym, że na wszystko potrzeba coraz mniej czasu, a coraz więcej pieniędzy. :mrgreen: Francis Albert Sinatra

Awatar użytkownika
igi

Re: Cześć dziewczyny i chłopaki

Post autor: igi » 02 lut 2018, 09:11

Cześć dobrze ze nie tylko ja jestem Multi hobbystą ;)
Przygoda przygoda każdej chwili szkoda...

Awatar użytkownika
Bodar
weteran forum

Post autor: Bodar » 02 lut 2018, 09:46

Cześć.

Awatar użytkownika
leonzlasu
arcyforumoholik

Post autor: leonzlasu » 02 lut 2018, 10:52

Cześć

Awatar użytkownika
Saduria
forumoholik

Post autor: Saduria » 02 lut 2018, 11:09

Cześć

graffic

Post autor: graffic » 02 lut 2018, 12:49

Witamy na FK :) czekamy na efekty wpływu genów - albo będzie dobrze, albo będziemy mieli kolegę prozaika :mrgreen:

Awatar użytkownika
blob

Post autor: blob » 02 lut 2018, 12:52

Cześć
blob

Awatar użytkownika
bey
Administrator
Kontakt:

Post autor: bey » 02 lut 2018, 16:07