Wykute w chlewiku ;-)
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Wykute w chlewiku ;-)
Dziękuję 
-
graffic
Leon, właśnie znalazłeś nowe uzależnienie
a podkowa super !
a podkowa super !
Dziękigraffic pisze:Leon, właśnie znalazłeś nowe uzależnienie![]()
a podkowa super !
Uzależnienie powiadasz...
Na pewno tak
Podkowa super!
Profilu nie pomnę, bo nie był mój
Profilu nie pomnę, bo nie był mój
No właśnie, do czego to wyżłobienie?Saduria pisze:Fajny, ale powiedz czy to wyżłobienie do czegoś służy czy to tylko taki bajer?
Pozdrawiam serdecznie
PiotrP
PiotrP
-
graffic
to wyżłobienie jest przerysowane - normalnie jest mniejsze (robione na samej krawędzi) i ma zapobiegać wysuwaniu się kopyta (rodzaj progu)
Piotrowi chyba chodziło o wyżłobienie w żłobniku...graffic pisze:to wyżłobienie jest przerysowane - normalnie jest mniejsze (robione na samej krawędzi) i ma zapobiegać wysuwaniu się kopyta (rodzaj progu)
Mi się wydaję (a też takie wyżłobienie sobie poczyniłem), że idzie o to by bardziej odsłonić wykonywany w podkowie rowek (chodzi o widoczność) tym bardziej, że taki żłobnik jest asymetryczny.
A podkowa - miodzio!
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali
coś w tym jest nie wiem cy to naturalna ewolucja z liścia do podków ale tez ostatnio oglądam produkcje podków same i pewnie jak odstawie motur i rozpalę w piecu to coś dla kucyków poleci 
Przygoda przygoda każdej chwili szkoda...
Kolejny młotek waga ok 1,5 kg bez trzonka, normalnie nie nazywam przedmiotów, ale ten dostał swoje imię, nazwałem go Fallus
Sami zobaczcie co mi wyszło, z profilu wygląda jak kut ....którego wandale malują na ścianach, no chyba że tylko ja mam skojarzenia
Odkuwka wyglądała tak: Tak po szlifowaniu i hartowaniu (istny fallus
)
Oprawiony i wypucowany
Testy przeprowadzone, listek wykuty, twardość młotka raczej wystarczająca do kucia.
Najlepsze jest to że chciałem go sprezentować koledze, a teraz po tych moich skojarzeniach to nie wiem czy to dobry pomysł
Sami zobaczcie co mi wyszło, z profilu wygląda jak kut ....którego wandale malują na ścianach, no chyba że tylko ja mam skojarzenia
Odkuwka wyglądała tak: Tak po szlifowaniu i hartowaniu (istny fallus
Najlepsze jest to że chciałem go sprezentować koledze, a teraz po tych moich skojarzeniach to nie wiem czy to dobry pomysł
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
graffic
....no i zdanie walić pe....fallusem nabiera nowego znaczenia 
A w tle listki
.
ja bym się cieszył
" kutas" jak młot czy tam odwrotnie 
Przygoda przygoda każdej chwili szkoda...
Tym młotkiem STANĄŁEŚ na wysokości zadania 
Dziękuję w imieniu Fallusa