Ręką Ariesa wyklepane
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Ręką Ariesa wyklepane
Aries wiem że namawiają Cię do wystawienia pracy w konkursie zmiejszam swoje szanse do 0.00 ale z taką praca przegrać to jak wygrać 

Porażka jest po prostu okazją, by spróbować ponownie, tym razem bardziej przemyślanie.
Henry Ford
Nie dajcie mi ryby dajcie mi wędkę
Henry Ford
Rafał, tak. Podobno takie/podobne kwiaty zdobiąc jedną z bram którą robił Vonka (brama jakiegoś zakładu psychiatrycznego w okolicy Wrocławia).
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali
-
graffic
hmmm
zakład psychiatryczny jaki znam (najbliżej mnie) - jest ok. 1,5 km ode mnie - podjadę, zobaczę, ale nie wiem czy to o ten zakład chodzi - masz informację który to ??? prac Vonki we Wrocku jest całkiem sporo tyle że są porozrzucane po całym mieście - poza tym jest sporo w okolicach Wrocławia
zakład psychiatryczny jaki znam (najbliżej mnie) - jest ok. 1,5 km ode mnie - podjadę, zobaczę, ale nie wiem czy to o ten zakład chodzi - masz informację który to ??? prac Vonki we Wrocku jest całkiem sporo tyle że są porozrzucane po całym mieście - poza tym jest sporo w okolicach Wrocławia
Kolejne drobiazgi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lipali
Lipali
No właśnie nie wiem.....kojarzę coś takiego: Branica, Braniewo....może coś w tym typie....
Lipali
Lipali
Brawo.
Rafał - Mazur na filmiku na którym pokazuje tego kwiatka mówił o Branicach.
Teraz inny kwiatek. Nietypowy, bo kielich jest lutowany na mosiądz. To moje pierwsze lutowanie no i wyszło jak wyszło. Dodatkowym kłopotom było to, że miałem drut mosiężny z topnikiem do aluminium...
. Lutowanie dokończyłem z boraksem bo było jeszcze gorzej. Ale sama idea mi się podoba i chcę dopracować technikę. Odpowiednie drut już zamówione.
Listek dogrzewany. Z tym też jeszcze mam problemy. Mimo zeszlifowania powierzchni zgrzewanych, zachowania staranności, i tak zdarzają się niedogrzania....ech....
.
Teraz inny kwiatek. Nietypowy, bo kielich jest lutowany na mosiądz. To moje pierwsze lutowanie no i wyszło jak wyszło. Dodatkowym kłopotom było to, że miałem drut mosiężny z topnikiem do aluminium...
Listek dogrzewany. Z tym też jeszcze mam problemy. Mimo zeszlifowania powierzchni zgrzewanych, zachowania staranności, i tak zdarzają się niedogrzania....ech....
Lipali
Lipali
Kwiatki śliczności:)
Saduria ma racje - jeszcze przydał by się wazon do kompletu 
Aries, zgrzewaj spawarką
Bardzo ładnie i starannie jak zwykle
Bardzo ładnie i starannie jak zwykle
"Całą bezkształtną masę kruszców drogocennych,
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
Wieszk na wieszaku. Praca konkursowa z Legnicy wg.koncepcji Virgo i Ariesa ☺.
Ten, to już trzeci egzemplarz.
Płaskownik 70x6, pręt fi10 i [|]16 (do haczyków).
Ten, to już trzeci egzemplarz.
Płaskownik 70x6, pręt fi10 i [|]16 (do haczyków).
Lipali
Lipali
Wieszak wymiata... widziałem w Swołowie
Fajny pomysł
Fajny pomysł
Super Piękna praca
Porażka jest po prostu okazją, by spróbować ponownie, tym razem bardziej przemyślanie.
Henry Ford
Henry Ford