Pawel.Guba "Global sculptures and metal art."

Zdjęcia naszych prac

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Nieczar
Kontakt:

Post autor: Nieczar » 24 cze 2010, 00:02

piękna rzecz :-)

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 24 cze 2010, 00:05

Nie źle to wygląda, gruba robota. A czy nie ma tendencji do wpadania w rezonans przy delikatnym szturchnięciu, mimo że rozstaw gir jest większy niż sama szachownica?

Awatar użytkownika
Pawel.G
Kontakt:

Post autor: Pawel.G » 24 cze 2010, 00:14

Niema nawet prawa cokolwiek drgnąć :) Bardzo sztywna konstrukcja !!!aż sam się dziwię!!!!

Awatar użytkownika
bey
Administrator
Kontakt:

Post autor: bey » 24 cze 2010, 07:36

fiu fiu, cacuszko
Lepsze jest wrogiem dobrego

Awatar użytkownika
Nomad
Moderator

Post autor: Nomad » 24 cze 2010, 08:12

A w to można grac, czy figury są przymocowane na stałe?
Fajnie wyglądają te pręty pod kwadratami, dwukolorowe.

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 24 cze 2010, 09:15

Paweł ile te szachy mają wysokości?Do grania w pozycji siedzącej,czy stojącej?Bo z fotografii wydają się dosyć wysokie.Druga sprawa,nogi ustawiłbym w osi przekątnych szachownicy ,w tej formie mogą być przeszkodą dla graczy,a ściślej dla ich nóg.
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
Pawel.G
Kontakt:

Post autor: Pawel.G » 24 cze 2010, 11:00

Nomad Co to za pytanie ???? oczywiście ze nie są przyklejone i morzna wnie grać !!!!

Banan Wysokość blatu jest troszkę ponad standart zwykłego stołu,tak by grę morzna rozgrywać na stojąco ,ustawienie nóg jest ok !!!rozwarzałem kilka innych ustawień i to jest naj lepsze !!!oczywiście bardziej na uwadze miałem jak będą się komponowały z resztą niz walory urzytkowe :)ale udało się jakoś to pogodzić:)
Pozatym szachy były wystawione przez jeden dzień w mojej Galeri i kilka godzin prezętowane w Dablinie zanim poszły w świat :) i zauwarzyłem ze ludzie traktują je bardziej jako obiekt art. niz urzytkowe szachy (podchodzą do nich na bezpieczną odleglość nic nie mówią tylko oglądają ).
Praca robi naprawde wrarzenie jest pełna epizodów,szczegułów itp:osobiście nie zdawałem sobie sprawy ze powstanie tak mocna realizacja :)

Awatar użytkownika
Nomad
Moderator

Post autor: Nomad » 24 cze 2010, 11:34

No bo właśnie poukładałes je tak dokładnie, że wyglądają, jakby były wyciete wraz z podstawką.

Pięknie to zrobiłeś!

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 24 cze 2010, 14:04

Ktoś tam gdzieś marudził na projekt... jakoś cicho tak.. :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
StellArt

Post autor: StellArt » 24 cze 2010, 15:36

Gratuluje Paweł, realizacja bije na głowę sam projekt. Co tu komentować... Sztuka! nie musi i nie powinna się wszystkim podobać od tego jest muzyka POP :lol:

Awatar użytkownika
jolo
forumoholik

Post autor: jolo » 24 cze 2010, 21:49

no to ja sie wychylę 8-) i powiem na początku że nie jestem na dziś dzień w stanie takiej pracy zaprojektować ani wykonać , więc tu pełny szacunek ,

co mi tu nie pasuje ,

- nie pasują mi rożne kształty podstaw pól czarnych i białych , czarne są oki, ale te białe to wyglądają jakbyś z gotowych elementów zrobił ,
- druga sprawa to trochę sie bajzel z tymi odrostami zrobił , żadnego ładu i porządku
- trzecia sprawa to te straszne, nogi jak przy wieszaku, powinno to stać na jednej delikatnej nodze , nawet jeśli by miało być przykręcane do podłoża

i jeszcze jedna sugestia, skoro to ma być art , to jest moim zdaniem za tłoczno na planszy, powinno tam zostać kilka ( min .po jednej z każdego rodzaju) figur, poustawianych w jakiś szach z obroną sycylijską lub coś podobnego , (Taki ukłon w stronę szachistów)

podsumowując , projekt rewelacja , wykonanie, hmm, po łebkach , oczywiście Pawle twoje wykonanie po łebkach to jest dla nas mistrzostwo świata , ale nie przestawaj dążyć do doskonalości , tak nie wiele ci brakuje ;-)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 24 cze 2010, 22:00

widok z góry super:) piknę figury!
Widok od spodu tez fajny, ale za dużo się tam kłębi pod planszą (faktem jest, że nawet na najlepszych fotkach efekt jest dużo słabszy niż na żywo).

No chyba że to chodziło jakieś symboliczne przedstawienie złożoności myśli szachistów planowanie itp.:)
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
jolo
forumoholik

Post autor: jolo » 24 cze 2010, 22:04

no nikiel to by było dobre , podpory w formie struktury mózgu :-

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 25 cze 2010, 07:16

Jolo to szachy użytkowe ,stajemy i gramy ,figury muszą być w komplecie :lol:
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 25 cze 2010, 09:28

Jolo każdemu ma prawo się coś podobać lub nie, ale kompletnie nie rozumiem twojej wypowiedzi. Raz zarzucasz zbytnią perfekcję w wykonaniu pól białych potem nie podoba ci się noga bo wg ciebie powinna być taka a taka... Wykonaj podobną pracę w podobnym czasie. Tak jak mówisz z delikatniejszą nóżką i z bardziej dopieszczoną strukturą, chętnie porównam.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „GALERIA - gallery”