Spotkania kameralne - nowa świecka tradycja
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Dziad Kowalski
No fajno to wyszło. I ślimaczek całkiem całkiem.
Yaro dospawaj sobie do przebijaka jakieś trzymadełko od razu lepsza jakość pracy - po pierwsze nie zajara ci się rękawica a po drugie znacznie lepiej widać i łatwiej przycelować w miejsce przekucia, bo nie zasłania ci uzbrojona w grubą rękawicę łapa trzymająca przebijak.
Yaro dospawaj sobie do przebijaka jakieś trzymadełko od razu lepsza jakość pracy - po pierwsze nie zajara ci się rękawica a po drugie znacznie lepiej widać i łatwiej przycelować w miejsce przekucia, bo nie zasłania ci uzbrojona w grubą rękawicę łapa trzymająca przebijak.
Wszystko zależy chyba od zastosowania, w przypadku bowiem gdy przebijak ma przejść na wylot by skalibrować otwór na daną szerokość wszelkie wyżej wymienione typy "uchwytów" nie mają zastosowania. Do samego przecięcia owszem, choć i to kwestia gustu i upodobań
. Dopóki się nie sparzyłem dopóty nie stosuję rękojeści, może i dlatego, że tak mi wygodniej po prostu :-P
Młody załapał bakcyla:)
Oj chłopy, chłopy i baby... przebijanie to niby podstawowa operacja kowalska, a u nas w tym są właśnie braki. W przebijaniu, czopowaniu, spęczaniu:/
za to damast już chyba każdy potrafi zrobić:P
na kolejnych warsztatach Maciej Z Yarem zrobią pokaz przebijania:)
ps. ładne zdjęcia
ps. 2
stosujecie jakieś lubrykanty w trakcie przebijania? koks, zędrę, mydło??
Oj chłopy, chłopy i baby... przebijanie to niby podstawowa operacja kowalska, a u nas w tym są właśnie braki. W przebijaniu, czopowaniu, spęczaniu:/
za to damast już chyba każdy potrafi zrobić:P
na kolejnych warsztatach Maciej Z Yarem zrobią pokaz przebijania:)
ps. ładne zdjęcia
ps. 2
stosujecie jakieś lubrykanty w trakcie przebijania? koks, zędrę, mydło??
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
- Grzegorz K.
- Administrator
W ostatnią sobotę odwiedził mnie kolega discopolo007 - Wojtek. Poklepaliśmy trochę grotów i dwa mroczne otwieracze do piwa 
Lepsze fotki dzieł zrobi Wojtek w swoim czasie. Generalnie jak ktoś ma chęć pokuć to ja zawsze jestem otwarty. Sie można sie dogadać więc jakby ktoś był chętny to zapraszam do siebie.
Lepsze fotki dzieł zrobi Wojtek w swoim czasie. Generalnie jak ktoś ma chęć pokuć to ja zawsze jestem otwarty. Sie można sie dogadać więc jakby ktoś był chętny to zapraszam do siebie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

- diskopolo007
- Kontakt: