Moje prace
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Jelec odwrócony jest nieporęczny, testowałem taką opcję wcześniej, więc będzie prosty. Kształt rękojeści też jeszcze się zmieni na bardziej symetryczny.
Co się zaś tyczy drewna to jest klon, z grzybkiem, otrzymałem w prezencie, więc nic więcej powiedzieć na jego temat nie mogę, bo po prostu nie wiem, może darczyńca sam się wypowie w temacie.
Co się zaś tyczy drewna to jest klon, z grzybkiem, otrzymałem w prezencie, więc nic więcej powiedzieć na jego temat nie mogę, bo po prostu nie wiem, może darczyńca sam się wypowie w temacie.
"niejeden już sam sobie gardło, jak mówią, własnym przydługim ozorem poderżnął"
Co do dymarek, wytopu itd. polecam zajrzeć na: http://www.forum.korzenie.gimnazjum.com.pl/
wiele wiedzy stamtąd wyniosłem.
Cegły szamotowe się nadają, może być też zwykła glina, ktoś z forum taki piecyk do przetopu robił właśnie z gliny, bodaj Arek92.
Zaś co się tyczy koloru rzeki to Ci niestety nie pomogę, ja poznaje miejsca gdzie się znajduje ruda po krecich kopcach, żeby daremnie nie niszczyć złóż po prostu zbieram rudę z kopczyków, nie posiadam jeszcze dostatecznej wiedzy by później teren z którego wybrałem rudę rekultywować by mogła ona się tam odrodzić za parę lat.
wiele wiedzy stamtąd wyniosłem.
Cegły szamotowe się nadają, może być też zwykła glina, ktoś z forum taki piecyk do przetopu robił właśnie z gliny, bodaj Arek92.
Zaś co się tyczy koloru rzeki to Ci niestety nie pomogę, ja poznaje miejsca gdzie się znajduje ruda po krecich kopcach, żeby daremnie nie niszczyć złóż po prostu zbieram rudę z kopczyków, nie posiadam jeszcze dostatecznej wiedzy by później teren z którego wybrałem rudę rekultywować by mogła ona się tam odrodzić za parę lat.
Po ponad rocznej przerwie znów wracam do gry. Taki sobie sztylet nerkowy, stal WNL, 37cm długości całkowitej, 11cm trzpień. Na razie sama surowa odkuwka, długość ostrza zapewne ulegnie jeszcze wydłużeniu.

Niebawem kolejne foty z następnych etapów powstawania.
Zdravim!

Niebawem kolejne foty z następnych etapów powstawania.
Zdravim!