Wiercenie pod kątem
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
atem wstaw no foki z twoich realizacji nierdzewnych , tylko w dobrej rozdzielczości, zeby było widać detale
poniżej link do systemu balustrad nierdzewnych
http://www.elementybalustrad.eu/Element ... fault.html
złączka regulowana boczna do pta fi 12mm , bez spawania

poniżej link do systemu balustrad nierdzewnych
http://www.elementybalustrad.eu/Element ... fault.html
złączka regulowana boczna do pta fi 12mm , bez spawania

mnie tak nauczono postępować z nierdzewka , na hali było czysto jak laboratorium, rury i pręty kupowaliśmy ze szlifem maszynowym , złączki ze sklepu a jak był czas to sie robiło samemu, balustrady wygladały perfect , do urzędów , sklepów i dla bogaczy , nikt sie nie miał prawa przyczepić , bo nie było do czego , ceny od 1000 do 1400 zł za mb,
na 10 mb balustrad było może 10 cm spawu ,
naoglądałem sie już nierdzewek spawanych , (wystarczy wejśc na allegro i popatrzeć na galerię) albo źle pospawane , albo przeszlifowane , oczywiście w koło spawu szlif w różne strony , tzw chmury, albo krzywo pospawane kolanka, balustrady zewnętrzne pordzewiałe w okolicy spawów , do Niemiec byśmy tego nie sprzedali ;-)
w zasadzie to jak masz park maszynowy to takie złączki to pikuś (wystarczy tokarka i frezarka
na 10 mb balustrad było może 10 cm spawu ,
naoglądałem sie już nierdzewek spawanych , (wystarczy wejśc na allegro i popatrzeć na galerię) albo źle pospawane , albo przeszlifowane , oczywiście w koło spawu szlif w różne strony , tzw chmury, albo krzywo pospawane kolanka, balustrady zewnętrzne pordzewiałe w okolicy spawów , do Niemiec byśmy tego nie sprzedali ;-)
w zasadzie to jak masz park maszynowy to takie złączki to pikuś (wystarczy tokarka i frezarka
zgodzę się, że chałtury to na tony znajdziesz. Ja miałem kontrakt na Belgię. Robiłem meble wystawowe do sklepów odzieżowych (tzn tylko kwas, bez drewna). Zdarzało się robić inne niestandardowe rzeczy, jak logo 3D (wielkość liter 35cm wys. 5 cm głębokie), kasetony. Wszystko kwasówka. Tam nie chcieli tych skręcanych systemów, tłumacząc, że to to każdy se kupi w internecie i ma. Także różni klienci wymuszają na nas różne kierunki rozwoju fachu 
- Grzegorz K.
- Administrator
tak się przysłuchuję dyskusji o nierdzewkach składanych vs. spawanych i od siebie dodam (w moich stronach rzeźbię we wszystkich rodzajach stali), że nierdzewka składana zawsze kojarzyć się będzie z ladami sklepowymi i systemami do szybkiego montażu. Jednak ta spawana jest w efekcie ładniejsza. takie skromne spostrzeżenie nowicjusza na tym zacnym forum.