Chodzi o taki symbol pisarski - dziś jest premiera książki mojej żony więc chciałbym jej coś takiego symbolicznego (że jest już prawdziwą pisarką
Jak zrobić pióro?
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Jak zrobić pióro?
Jak w temacie. Jak wykuć pióro a'la gęsie?
Chodzi o taki symbol pisarski - dziś jest premiera książki mojej żony więc chciałbym jej coś takiego symbolicznego (że jest już prawdziwą pisarką
) zmajstrować 
ja to widze tak....

przy ad. 6 to przyrzad ktorym zrobic nalezy ten"cycek" na srodku piora. teoretucznie nawet to powinno przechodzic w koniec ze stalkowka. najlatwiej to wziac dwa kawalki dosc grubej stali i lapiac je razem w imadle na ich zetknieciu przewiercic wiertlem fi5 a raczke i cypel do kowadla poprostu przyspawac
PS. mistrzem rysunku to ja raczej nie jestem...

przy ad. 6 to przyrzad ktorym zrobic nalezy ten"cycek" na srodku piora. teoretucznie nawet to powinno przechodzic w koniec ze stalkowka. najlatwiej to wziac dwa kawalki dosc grubej stali i lapiac je razem w imadle na ich zetknieciu przewiercic wiertlem fi5 a raczke i cypel do kowadla poprostu przyspawac
PS. mistrzem rysunku to ja raczej nie jestem...
-
dara
-
dara
-
szekspir
Re: Jak zrobić pióro?
KILLRATHI-jak ty takie piękne noże robiszkillrathi pisze:Jak w temacie. Jak wykuć pióro a'la gęsie?
Chodzi o taki symbol pisarski - dziś jest premiera książki mojej żony więc chciałbym jej coś takiego symbolicznego (że jest już prawdziwą pisarką) zmajstrować
-
szekspir
-
dara
-
dara
Pióro to dobre dla wyfiołkowanych poetek.
W prologu bohaterka pisze Inwokację ołówkiem na pojedynczej kartce.
Gdybym ja robił prezent dla Agnieszki wybrał bym właśnie taką formę zaczerpniętą z jej książki.
Lekko zmięta kartka i ołówek.
Ewentualnie możesz jeszcze wygrawerować tekst.Ale co tam było napisane to nie wiem.
Dodane.
Ołówkiem nie da się wyryć tekstu w metalowej karcie,potrzebny jest do tego rylec a jaki może być lepszy niż pazur diabła?
Opowiadanie ma swój "smaczek" i myślę że palec diabła i karta z wyrytym tekstem inwokacji była by w sam raz.
Chętnie kupił bym tą ksiażkę,załatwił byś egzemplarz z dedykacją?
W prologu bohaterka pisze Inwokację ołówkiem na pojedynczej kartce.
Gdybym ja robił prezent dla Agnieszki wybrał bym właśnie taką formę zaczerpniętą z jej książki.
Lekko zmięta kartka i ołówek.
Ewentualnie możesz jeszcze wygrawerować tekst.Ale co tam było napisane to nie wiem.
Dodane.
Ołówkiem nie da się wyryć tekstu w metalowej karcie,potrzebny jest do tego rylec a jaki może być lepszy niż pazur diabła?
Opowiadanie ma swój "smaczek" i myślę że palec diabła i karta z wyrytym tekstem inwokacji była by w sam raz.
Chętnie kupił bym tą ksiażkę,załatwił byś egzemplarz z dedykacją?
-
szekspir
-
dara