Kowalstwo "Autystyczne"
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
szekspir
Nie chodziło mi o ubiór klienta
Ale NASZ poza kuznią u klienta,banku ,lokalu itp bo jak nas widzą tak nas piszą.Czy klient przynoszący garnek do drutownia,lub jakiś rolnik oderwany od gnoju bo mu wyciąg stanął przychodzi do mnie w garniturze?Kocham ich wszystkich i cieszę się że przychodzą,a jeszcze lepiej jak wjeżdza mercedesem na warszawskich blachach w piorunach łancuchów i bransolet,mówi chciałbym TO,a ja mówię już to jest Twoje :mrgreen:Nieczęste ale prawdziwe,czyli strzał w dychę 
tak wracając do zasobności portfeli bogatych klientów w Polsce i za wschodnią granicą a umiejętnościami polskich kowali , zwróciłbym jeszcze uwagę na poczucie estetyki klientów tu i tam - oczywiście bez generalizacji.Chodzi mi o to że dla naszych bogatych rodaków akurat kowalstwo nie koniecznie jest szczytem (luksusu, marzeń czy jak tam zwał) jeśli chodzi o ogrodzenia , balustrady et cetera. Wolą kamień , szkło, inox lub wielki kawał ocynkowanej blachy z powycinanymi laserowo otworami
. I proszę nie piszcie mi tu że oni nie widzieli dobrego kowalstwa bo nie o to chodzi, inne myślenie mają po prostu.
Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu jeden.
Peter pisze:Precyzuję i streszczam:
- punktem wyjścia dla moich słów jest zdjęcie zamieszczone w poście jola
- zdjęcie:posesję ogradza ,,marketówka", wykonana zgodnie z ,,kanonami kowalstwa autystycznego''
- właściciel posesji marzy o ,,butach za 500"- po jego posesji biegają psy sąsiadów.
nie no chłopaki, to nie jest marketówka, chyba podróbka marketówki , jak by ten wzór był zrobiony uczciwie , to bym nawet sie koło niego nie zatrzymał, a tam są nierówne odstępy między prętami , krzywo zamontowane przęsła , brama z bramą sie nie spotyka,łuki na końcach sa poodginane w kosmos, ktoś za to wziął pieniądze , a ktoś inny za to zapłacił , ja bym psa takimi przęsłami nie ogrodził, bo by stracił do mnie szacunek
a jak już porównujemy do butów, to czy kupił by kto buty z krzywo przyklejoną podeszwą?
Ostatnio w oczekiwaniu na ogrodzenie w ocynkowni zobaczyłem 2 bardzo ciekawe prace, nie mogłem się powstrzymać i Wam tego nie pokazać
realizacja 1 brama przesuwna, uwagę przykuwa przeciwwaga

całość z drutu 10mm

Realizacja 2, wariacje na temat motywów roślinnych, drzewo w roli głównej

realizacja 1 brama przesuwna, uwagę przykuwa przeciwwaga

całość z drutu 10mm

Realizacja 2, wariacje na temat motywów roślinnych, drzewo w roli głównej

Młodości nie kupisz, ani nie sprzedasz
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.