Jakie jest forum?

Tematy nie zawsze związane z kowalstwem

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

dara

Post autor: dara » 16 gru 2010, 10:44

rav08 pisze:Jako pracownika obowiązuje mnie tajemnica zawodowa.
Więc to nie plotka internetowa że bezpieka umieszcza "kreta" na kazdym forum 8)

szekspir

Post autor: szekspir » 16 gru 2010, 15:05

to Przykre że jesteś tylko pracownikiem :( ale podglądasz chętnie i opiniujesz innych ?A jedyne co tu zobaczyłem twojego to jakiś marny nożyk

Awatar użytkownika
danny

Post autor: danny » 16 gru 2010, 18:23

szekspir dlaczego to jest przykre? każdy zarabia i pracuje gdzie mu się podoba i jak mu wygodniej. Przykre było by jeśli rav zarabiał by jako pracownik więcej niż ty jako kowal :)

jeśli nie szukasz to nie znajdziesz nic poza "marnym nożykiem". nie każdy wstawia tu swoje prace żeby podnieść własne ego. a np. literatura udostępniona przez niego napewno pomoże dużo bardziej niż zdjęcia jego prac
Prosze o wyrozumialosc ucze sie :)

szekspir

Post autor: szekspir » 16 gru 2010, 18:50

Nie o To wcale mi chodzi gdzie kto pracuje,ale o to że jak coś pokazuje to ktoś kto tego nie robi -ocenia to negatywnie gdyż zarzuca nie umiejętnośc ,choć z wykształcenia jestem nauczycielem zawodu.A pokazując w szkółce forumowej banalnie proste prace nie wyjawiam jakichś wielkich "sztuk tajemnych"-jedynie pomagam początkującym pasjonatom w sztuce radzenia sobie w ograniczonych czasem warunkach,często narzędziami wręcz prymitywnymi....Do tego jest ograniczone moje "ego"

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 16 gru 2010, 20:20

To ja mam nadzieję, że kiedyś wyjawisz tę wiedzę tajemną, podpierając sie wyrafinowanym kowalstwem. Chciałbym zobaczyć też bardziej skomplikowane twoje prace. To taka propozycja.

szekspir

Post autor: szekspir » 16 gru 2010, 20:29

I vice versa...Jak takie masz osobiście (własnoręcznie)wykute na kowadle to tę chętnie zobaczę....

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 16 gru 2010, 21:51

szekspir pisze:I vice versa...Jak takie masz osobiście (własnoręcznie)wykute na kowadle to tę chętnie zobaczę....
poszperaj troche archiwum na forum to znajdziesz troszeczkę mojego-naszego kowalstwa. Ponawiam swoją propozycję. 8)

Awatar użytkownika
danny

Post autor: danny » 16 gru 2010, 21:58

Z tego co czytałem to szekspir nazwał siebie "nauczycielem zawodu"? Więc niech pokaże na co go stać :) Czekamy na HITA :)

szekspir

Post autor: szekspir » 16 gru 2010, 22:02

Chodzi mi bardziej o czysto "wyrafinowane kowalstwo"-jak sam nazwałeś czyli myslę o na żywca wykutych rzeczach(realizacjach)które dokonasz zwykłymi narzędziami ręcznymi,bez użycia prasy,plazmy,gientarek itpDosłownie pokaż mi jakąś sztukę ręczną (z pręta,blachy ,płaskownika)...archiwum obleciałem jest ciekawe...ale to co u innych,estetyka,ciekawe wzornictwo itp........ tylko "sztuka "wykuta przez ciebie osobiście(ręcznie)może mnie zainteresowć i mam nadzieję oczarować ;) Wieże że kiedyś się spotkamy w plenerze i pokujemy na "żywca",ja zrobie Twoją realizację ,a może Ty moją....

Awatar użytkownika
Magda
Kontakt:

Post autor: Magda » 16 gru 2010, 22:03

A i rav może się pochwalić trzecim miejscem w ogólnopolskim konkursie kowalskim, no nie?!
Obejrzyj w wolnym czasie wątki archiwalne Williamie S.
"Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre równiejsze"

szekspir

Post autor: szekspir » 16 gru 2010, 22:06

Czy ja się tu czymś chwale?przeczytajcie wątek rozmowy od początku...

Awatar użytkownika
danny

Post autor: danny » 16 gru 2010, 22:09

Szekspir z całym szacunkiem ale sam z siebie robisz jakiegoś góru a to nie działa w ten sposób to inni muszą cię za niego uznać stwierdzenie "ja zrobie twoją realizacje, a ty MOŻE moją" właśnie to pokazuje. Wywal na forum swoje mega prace tak żeby zachwycić innych (nie koniecznie w postaci tutka) zdobądź tym tłumy wiernych i wtedy możesz tak pisać

szekspir

Post autor: szekspir » 16 gru 2010, 22:15

Widzę twoje wielkie niezrozumienie(nie czytasz od początku),nigdzie mnie niema na forum ,jak tylko w szkółce,czyżbyś miał coś do zarzucenia moim "tutkom".Jesli ktoś zarzuca mi że nie umiem nauczyc,niech sam pokaże może lepiej...?nie wiem?czy gdzieś kogoś skrytykowałem? nie..

Awatar użytkownika
danny

Post autor: danny » 16 gru 2010, 22:21

Właśnie dlatego napisałem bez urazy ze względu na twoje tutki bo według mnie to bomba że masz tyle chęci że je robisz ALE pisanie komuś że pokazał tylko marny nożyk albo że może zrobi twoje realizacje jest przez wielu rozumiane jako krytyka i to bardzo bezpośrednia

szekspir

Post autor: szekspir » 16 gru 2010, 22:28

No jaka krytyka ???na festynie ,na warsztatach w plenerze, każdy kuje co umie bez żadnej krępacji,co wychodzi :prawdziwa sztuka kowalska.Czy ja tu kogoś opiniuje?Jak nie umiem uczyć -to nie będe

ODPOWIEDZ

Wróć do „ROZMOWY - hydepark ”