nasze www

Znalazłeś/znalazłaś coś fajnego w sieci? Podziel się z resztą użytkowników:)

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

dara

Post autor: dara » 03 sty 2011, 07:50

Może i nie plamy,ale tak wygląda.
Nie miałem zamiaru robić ci na złość,po prostu opisałem moje pierwsze wrażenie po wejściu na twoją stronkę.
Jeśli wolisz żeby ci kadzić to nie ja.
Co do allegro-nie rozumiem,taki zaje..sty bazar,niemal darmowa reklama.
A z tymi cenami,faktycznie że nie dajecie cen.Dziwna sprawa.

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 03 sty 2011, 08:03

To nic dziwnego.Każda realizacja to bardzo indywidualna sprawa,to nie wyrób produkowany seryjnie ,a cena jest uzależniona od wielu czynników,że wspomnę o tak prozaicznych jak często zmieniająca się cena stali,koksu,czy energii elektrycznej.Do każdego klienta trzeba podchodzić indywidualnie.Miałem przypadek,że zrobiłem robotę ludziom po kosztach wiedząc ,że ich po prostu na to nie stać,a bardzo chcą mieć coś ładnego i przyszli do mnie ,a nie do żadnego z pobliskich ślusarzy.Ot życie ;)
Kontakt 517355290

dara

Post autor: dara » 03 sty 2011, 08:11

Cena od-do w przykładowych realizacjach (w zależności od stopnia skomplikowania itp.)
to już jest "coś".
I jeszcze jakaś drobnica za niską cenę.Kołatka,świecznik czy wieszak na ścierkę.
Tego moim zdaniem brakuje.

No i fotki,to najsłabszy element strony.

Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin » 03 sty 2011, 10:23

Wisienka podaje ceny na swojej stronie więc jest jakiś wyjątek od reguły
Młodości nie kupisz, ani nie sprzedasz

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum

Post autor: BANAN » 03 sty 2011, 12:08

Tyle,że stronę Agnieszki raczej możemy rozpatrywać w kategorii sklepów internetowych.Co do mojej strony to był to dla mnie i tak bardzo duży wysiłek,ale trzeba było go ponieść bo w dzisiejszych czasach jeśli nie ma cię w internecie,to nie istniejesz :|
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
nibylung
Kontakt:

Post autor: nibylung » 03 sty 2011, 12:19

Pozwólcie że sie wtrace ale ara czepiasz sie dla samego czepiania Stronka Banana jest całkiem niezła co do cen też go popieram robimy i sprzedajemy wyroby jednostkowe i nie powtarzalne więc ceny ustala się z konkretnym kientem

dara

Post autor: dara » 03 sty 2011, 12:28

czepiam?
za tych parę zdań w profesjonalnej firmie doradczej zapłacił byś kilka stów.

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 03 sty 2011, 13:38

dara, w przypadku cen na własnej stornie www to masz inny punkt widzenia, masz prawo. Ja sie z nim nie zgadzam i mam uzasadnienie. W przytłaczającej większości klient który na dzień dobry pyta o cenę a nie wie co dokładnie chce nie ma co szukać w mojej pracowni. Z zasady kieruje nim cena a nie sedno realizacji. Satysfakcja z uzyskania super ceny trwa nie współmiernie krótko do braku satysfakcji z przedmiotu realizacji, z którym pozostaje się na wiele lat. Mogę napisać, że wykonanie balustrady z montażem za 1mb w mojej pracowni wynosi od 89,99 zł (wabik) do 5.468 zł (bo taką też już realizowałem w przeliczeniu na 1mb. Co ty na to? Bronimy się kunsztem i indywidualnością samej pracy a nie ceną. Zresztą temat wałkowaliśmy juz w innym temacie chyba prowadzenie działalności.

dara

Post autor: dara » 03 sty 2011, 17:50

"wabik" to co innego
Np. Masz kołatkę super jakość,genialne wykonanie cena-x zł.
Ja (podam to własnym przykładzie) widzę-super jakość,super cena,ale muszę porównać to z innymi ofertami i gdzie idę?
Na allegro szukam podobnej kołatki.
Znajduję podobną,też extra wykonanie ale cena wyższa.
Wnioskuję-> taniej niż u tego kowala już nie znajdę.
(oczywiście nie mam pojęcia ze obie kołatki to twoje dzieło).
Niech pierwszy rzuci postem ten co nie porównywał cen na allegro.

Skoro taki towar można u ciebie kupić po tak atrakcyjnej cenie to szkoda czasu na dalsze szukanie.

Takich "wabików" można wymyślać setki,wystarczy pokombinować.

Najważniejsze jest pierwsze wrażenie i dotyczy to zarówno biednych jak i bogatych.

Co jeszcze-Teraz mi się przypomniało.
Zrobienie za cenę materiału wyrobu dla ludzi których na to nie stać jest wbiciem noża we własne plecy.Człowiek ma taką naturę że pochwali się -o ja mam za grosze a ten baran sąsiad wybulił 2 razy tyle.
Jednemu zrobisz "dobrze" ale ci co kupili za wyższą cenę wcześniej poczują się wyrolowani.
(no chyba że "obdarowani" na Boga Świętego przysięgną że tego nie rozpowiedzą).
ale to tak na marginesie.

Awatar użytkownika
Tom Oldsmith
Kontakt:

Post autor: Tom Oldsmith » 09 sty 2011, 00:09

Rzuce - nie porownywalem cen, ani na allegro, ani na e-buy

W ofercie podaje cene za 1 godzine pracy i sumiennie je licze.

U mnie nie ma od metra ani od sztuki, jest za to 50$ za godzine pracy, no nie powiem, sa male widelki cenowe, ale nie wiecej niz 65.

To w zupelnosci odpowiada kosztom materialow i energii, im wiekszy projekt , tym wiecej czasu zajmuje.

Ale realia klepania blachy sa ciut inne.
Ingenuity is the third hand of a craftsman ...
Tom

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum

Post autor: BANAN » 09 sty 2011, 07:41

Tomaszu twoja stawka godzinowa może co niektórych przyprawić o zawrót głowy ale nie ma co porównywać bo i koszty są inne.Mnie interesuje ile procentowo w tej stawce to czysty zysk.Czy robiłeś takie kalkulacje?
Kontakt 517355290

dara

Post autor: dara » 09 sty 2011, 12:23

Tom abstrachujesz od punktu odniesienia.
Pracujesz w kraju gdzie realia są całkowicie odmienne od grajdoła.

Awatar użytkownika
Tom Oldsmith
Kontakt:

Post autor: Tom Oldsmith » 16 sty 2011, 18:11

Mialem tylko rzucic postem. No to rzucilem.

Dara, nie musisz mi przypominac ze jest inaczej, wiem to doskonale, ale nie sprawdzam cen na aukcjach.

Znowu dlubalem w kodzie strony, nie podobala mi sie troche, dodalem nowa galerie, usunalem to i owo. Dowalilem polityke prywatnosci i strone pod pozycjonowanie.

efekty >chasing and repousse by Tom

Przy okazji poogladalem kilka stron uzytkownikow forum, fajne sa pod wzgledem wizualnym, latwosc nawigacji tez na poziomie. Ale posprawdzalem sobie technologie pisania i flash'u nie popieram, wyszukiwarki tego nie lubia.

Tak na marginesie, jesli strona ma byc wysoko w wynikach, ma byc robiona pod wyszukiwarke z uwzglednieniem odbioru prze potencjalnego klienta. Czyli pozycjonowanie i katalogowanie przede wszystkim, poprawnie dobrane slowa kluczowe i uzupelnione tagi meta, inaczej trudno odczuc "sile internetu".

Wiem ze, albo albo, albo praca z mlotkiem , albo sleczenie przed kompem, lecz rozwoj wymaga poswiecen. Ostatecznie mozna kogos wynajac do odwalenia czarnej roboty za nas.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2011, 23:58 przez Tom Oldsmith, łącznie zmieniany 1 raz.
Ingenuity is the third hand of a craftsman ...
Tom

Awatar użytkownika
Matthan

Post autor: Matthan » 18 sty 2011, 12:53

Tom po części masz racje co do pozycjonowania, ale niestety realia się zmieniły :-) w większej części teraz za pozycjonowanie się płaci... oczywiście "meta" również bardzo się przydaje :-) pozdrowienia!
odnośnie tematu cen i stron to jestem gdzieś tam w okolicach Harlema :mrgreen:
Nie ma jak dym z kuźni, fajka w zębach
<Duch wieje przez świat>
Moje zdjęcia

Qood
Kontakt:

Post autor: Qood » 22 mar 2011, 08:51

Wreszcie udało mi się "odpalić" nową stronkę. Stara była taka, że się nią nawet nie chwaliłem. Zapraszam do oglądnięcia i komentarzy (napewno dostrzeżecie błędy na które ja nie zwróciłem uwagi.
www.kowalart.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „ZBIÓR LINKÓW - links”