Nóż zlecony przez myśliwego (coś tam chce nim wycinać z tylnej części zwierza - stąd taki a nie inny projekt)
NC6 3mm
Długi ok 27cm z czego 15cm to klinga
Szlif - złamane zero
Rękojeść to mosiądz, plasterek semitronu, kapka fibry i czarny dąb
Pochewka z juchtu 2,5mm, formowana, woskowana, PALCowana
foty (lepszych nie będzie bo już ciemno a jutro się go pozbywam)
A więc nóż do wykrajania dupy Bardzo ładna pochwa, ale wszytko psuje pedalski kaliber .308 w tle
ps. załatw sobie .300 win mag albo chociaż 30-06 będzie ładniejsze tło do fotek :_P
Ah, jednak źle zinterpretowałem, to nóż do wycinania fajfusa jąder oraz prostaty, fajny pomysł chyba go zmałpuje a co do amunicji, .308 i brzydko wyglądają i brzydko strzelają (spytaj się jakiegoś myśliwego to ci zrobi wykład :-P), .300 win mag super wyglądają ale .338 lapua mag jednak strzelają lepiej ja ci nie pomogę bo mam tylko jedną sztukę :-P rzadko kto z tego strzela a jak strzela to od razu elaboruje...
będzie bez okładzin. Oczywiście całość jeszcze musi być wykończona itp... sporo pracy przede mną
A dziura wycinana ręcznie... najpierw wiertarka i kilka dziur 8mm a potem pilniki w łapkę i jechane
pomyślałem o tym sposobie co wymyślaliśmy do mojego nożyka, że można wkleić drewienko w środek i zeszlifować na równo. Nawet mam kilka pomysłów na przyozdobienie tego trzeba będzie kiedyś pokombinować
Totals
Liczba postów: 111823
Liczba tematów: 5743
Total Announcements: 5
Total Stickies: 32
Total Attachments: 24976
Topics per day: 1
Posts per day: 18
Users per day: 1
Topics per user: 2
Posts per user: 33
Posts per topic: 19