Kowal Zigmund.
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Zygmuncie czy nie lepiej zamiast tego pistoletu wstawić palnik na olej przepracowany?Nie potrzebna by była hałaśliwa sprężarka i spaliłby wszystko co palne i w płynie.Do nadmuchu powietrza starczyłby wentylator od pieca centralnego ogrzewania . http://allegro.pl/palnik-na-olej-przepr ... 86719.html .Zrobienie takiego palnika zajmie ci nie więcej jak pół godziny,a sprawdza się,ja używam takiego palnika już drugi sezon w piecu centralnego ogrzewania.
Kontakt 517355290
Tom Oldsmith ворота очень красивые, мне понравились. Но у нас нужно делать под размеры, которые дает заказчик , учитывая его пожелания к рисунку.
BANAN горелку эту ты сам делал или покупал в магазине? Мне понравилась работа горелки. Поездил по магазинам, у нас такой горелки не продается. Если сам делал, то можешь ли выслать чертежи?
BANAN горелку эту ты сам делал или покупал в магазине? Мне понравилась работа горелки. Поездил по магазинам, у нас такой горелки не продается. Если сам делал, то можешь ли выслать чертежи?
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Popatrz tutaj http://fourmkowalskie.home.pl/viewtopic ... 1&start=30 .Ja robiłem sam ,W piecu c.o. ma kształt prostokątny dopasowany do wielkości pieca .Bierzesz prostokątną blachę,im grubsza tym lepsza na przykład 8 mm,to będzie dno naszego palnika ,boki zabudowujesz profilami prostokątnymi u mnie to 80x30x3 . Wcześniej w wewnętrznej ściance profili wiercisz otwory fi 8 ,ale nie niżej niż30 mm od dna palnika,by olej nie dostawał się nam do profili.Teraz w jednej z krótszych ścianek wycinasz otwór do którego profilem będzie doprowadzone powietrze i rurka doprowadzająca olej.Ja dałem rurkę olejową srednicy17 mm.Resztę obejrzyj jeszcze raz dokładnie na linku z allegro,który podałem ci wcześniej .Wentylator może być od pieca centralnego ogrzewania lub samochodowy .Przy tym drugim bobrze by było mieć prostownik z płynną regulacją napięcia . czystość spalania zależy od właściwego dobrania strumienia powietrza. Powodzenia w realizacji ,będziesz zadowolony.
Kontakt 517355290
- psychobojca
- Kontakt:
- Grzegorz K.
- Administrator