Pozdrawiam Tadeusz
Powitanie
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Witam wszystkich bardzo serdecznie nazywam się Tadeusz i mieszkam w małej mieścinie na pograniczu polsko czeskim która zwie się Głuchołazy. Kowalstwem zainteresowałem się pośrednio przez pasję jaką są miecze japońskie i noże mam nadzieję dzę podzielicie się ze mną swoją ogromną wiedzą.
Pozdrawiam Tadeusz
Pozdrawiam Tadeusz
Kocham czerwień żelaza 
Witam nazywam Sie Piotrek. Jestem z małej miejscowości na podkarpaciu. Od razu mowie ze z ortografią u mnie kiepsko. Pracuje i mozna powiedziec ze prowadze warsztat ślusarski. Ogólnie zajmuje sie wszystki związanym z ogrodzeniami,bramami,balustradami ogólnie wszystko co z metalem. I chciałbym zajac sie kowalstwem mam wstepne narzedzia ale jest ich bardzo mało. Juz kilka zeczy zrobiłem kutych. A niedługo jak dobrze pojdzie zabiore sie za młot z resorów mniej wiecej taki jak na forum był pokazywany. I tez mam na myśli zrobić walcarke do profili i płaskowników. Czytam juz forum conajmniej miesiąc i dużo zeczy mozna sie od was dowiedziec.
Korzystaj z mozilli życie (ortografia) stanie się prostsze :-)))
HOWGH
Korzystaj z mozilli życie (ortografia) stanie się prostsze :-)))
HOWGH
Ostatnio zmieniony 16 mar 2011, 13:31 przez amug5, łącznie zmieniany 1 raz.
amator
-
dara
amug5
Jeśli masz problemy z pisaniem używaj mozilli albo opery
Kiedy będziesz pisał ,przeglądarka sprawdzi ci ortografię i pokaże ewentualne błędy do poprawienia.
Wygląda to tak:

ubiegłes mnie Łotrze - wzrok już mam nie ten pzdr.
HOWGh
Jeśli masz problemy z pisaniem używaj mozilli albo opery
Kiedy będziesz pisał ,przeglądarka sprawdzi ci ortografię i pokaże ewentualne błędy do poprawienia.
Wygląda to tak:

ubiegłes mnie Łotrze - wzrok już mam nie ten pzdr.
HOWGh
Ostatnio zmieniony 16 mar 2011, 13:33 przez dara, łącznie zmieniany 1 raz.
ogólnie to dowiedziałem się na tej stronie dużo jest tu masa mądrych i młodych ludzi. Chciałbym sie podzielić też swoimi pomysłami. Mój warsztat jest typowo ślusarski nie kowalski. Posiadam bardzo mało narzędzi kowalskich, bo tylko kilka kleszczyków oczywiście kuźnie domowej roboty kowadło i kilka młotków.
amator
Chcę jeszcze dodać ze w moim regionie jest dużo właśnie takich warsztatów i są też zakłady kowalskie. pracuje juz 6 rok w zakładzie a od 2 lat go prowadzę. Narazie nie miałem okazji zaproponować komuś ogrodzenia itp. na zrobienie czegoś extra. Mam książkę francuską z ogrodzeniami i nikt na nią z klientów nie chce patrzeć choć mam do niej maszyne i matryce ze moge zrobić wszystko. Kiedyś pokaże zdjęcia.
amator