fajna rzecz
Galeria
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
kowal z gór
Witam.
Narysowałem taki projekcik. Super rysownikiem nie jestem, ale małymi kroczkami próbuje cos z tym robić. Co byście w nim zmienili, oraz drugie moje pytanie w jaki sposób wyprofilować taką balustradę, żeby była wypukła. Mam jakąś tam koncepcję na to ale nie wiem czy dobrze kombinuje. Proszę o pomoc bo wzór już jest w sumie zgodzony, ze spiralami sobie poradzę, lecz jeszcze nigdy nie profilowałem takiej barierki na wypukłość. Z góry dzięki.
Narysowałem taki projekcik. Super rysownikiem nie jestem, ale małymi kroczkami próbuje cos z tym robić. Co byście w nim zmienili, oraz drugie moje pytanie w jaki sposób wyprofilować taką balustradę, żeby była wypukła. Mam jakąś tam koncepcję na to ale nie wiem czy dobrze kombinuje. Proszę o pomoc bo wzór już jest w sumie zgodzony, ze spiralami sobie poradzę, lecz jeszcze nigdy nie profilowałem takiej barierki na wypukłość. Z góry dzięki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spróbuj zmrużyć oczy i jeszcze raz spojrzeć na ten rysunek. Jest tak monotonny jak flaki z olejem, a kwiatek totalnie niewidoczny, a zapewne chciałeś podnieść walor balustrady tym elementem umieszczając go w samym środku. Zacznij rysunek najpierw od tego elementu a potem uzupełnij to pozostałymi elementami (a zapewne zrobiłeś to w odwrotnej kolejności). Popracuj nad podziałem, pobaw się różnymi grubościami materiałów. Alleluja i do przodu.joel4 pisze:Witam.