Witam, nazywam się Bartek, mam 18 lat i mieszkam w Warszawie. Aktualnie kończę liceum i od jakiegoś czasu nie mogę wyzbyć się pomysłu żeby połączyć swoje życie z kowalstwem. Zawsze gdzieś tkwił we mnie ten pomysł, ale odkąd, jakieś pół roku temu, miałem okazje trochę(jakiś tydzień) potłuc w kuźni znajomego znajomego, po nocach śni mi się rozżarzone żelazo, a rano szukam młotka przy łóżku... Zacząłem już lekturę forum i na pewno znajdę tu wiele przydatnych informacji! Ale dobrze by było teorie praktyką poprzeć. Stąd też pytanie, czy nie ma tu kogoś z okolic Warszawy(bliższych lub dalszych) kto podzieliłby się podstawową wiedzą na temat tego rzemiosła(co się natłukłem przez ten tydzień to moje, ale nikt nade mną nie stał, więc pewnie mam spore braki)? Z chęcią spotykałbym się regularnie, w zamian za pomoc(sprzątanie, drobne prace itp),jakąś flaszkę, kratę browarów, czy po prostu pieniądze(z tym ostatnim to trochę krucho, ale jak będzie trzeba to zawsze coś się wymyśli;) ). Gdyby ktoś miał na to czas i chęci to byłbym wniebowzięty! Rozumiem jednak, że nie każdy dysponuje nimi, więc nawet jednorazowe spotkanie z którymś z forumowiczów było super!
I jeszcze jedno pytanie, planuje po liceum wybrać się do
szkoły policealnej im Jana Kilińskiego w warszawie. Jeśli ktoś coś wie na jej temat to prosiłbym o opinie jakąś co do tego... Również jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z Cechem Rzemiosł Metalowych i z tego rodzaju tokiem kształcenia to chętnie się dowiem wszystkiego!
Pozdrawiam!