Galeria

Zdjęcia naszych prac

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Grzesiek
Kontakt:

Post autor: Grzesiek » 09 lis 2009, 21:41

To pierwsze bardziej mi sie podoba. Osobiście to chyba bym mniej troszkę dokręcił środki esów. Wydaje mi się że byłoby lepiej gdyby nie były takie ciasne.
Kompozycja git.
Minę też masz dobrą :)

A na tym drugim to ta kratka jest nitowana? dobrze widze???
"kowal po to ma kleszcze żeby różne rzeczy trzymać"

Grzesiek
Kontakt:

Post autor: Grzesiek » 09 lis 2009, 21:48

Choć w zasadzie jak patrzę na te esy to mam wrażenie że z tej matrycy wyszłyby idealne gdyby zamiast gałki były sciągnięte do czubka... albo duzo mniejsza gałaka.
Bo es rozwija się bardzo ładnie... tylko ta gałka jakby sie tam nie mieści.
Sorry za krytykanctwo ale sam mam te same problemy z esami i właśnie staram sie to dopracować, robie nowe matryce itd... więc piszę bo mam to na świerzo:)
"kowal po to ma kleszcze żeby różne rzeczy trzymać"

Robert W.

Post autor: Robert W. » 10 lis 2009, 07:17

początek spirali jest ręcznie robiony i zawijany tu niema żadnej matrycy,dopiero główny łuk idzie na matrycę a i tak ręcznie go dopasowuję tu niema dwóch jednakowych elementów ,ciasno zwijam bo tak lepiej wygląda i bardziej się w oczy rzuca nie jest taka ażurowa.Kratka nie jest nitowana ani klamerkowana to wersja dla biedniejszych bogaczy :mrgreen: Krytyką się nie przejmuje chyba że jest od Pawła a to już inna sprawa :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pawel.G
Kontakt:

Post autor: Pawel.G » 10 lis 2009, 14:45

Zawijas row ..pierwsza klasa!!!!! porównując tą pracę do twojego starego ogrodzenia to niebo a ziemia:)
Zdaje sobie sprawę ze to barierka wewnętrzna i nie ma co jej porównywać !ale naprawdę wygłąda bardzo dobrze.Jedyny minus to kwiatek i nie chodzi o jego wykonanie itp.a o jego wielkośc morze długość,jest zbyt prosty na długim odcinku, co w zestawieniu z długimi łukami w całej balustradzie troszke się gryzie:) myślę ze jak by był troszke krutszy bądz podgięty w łuk batdziej by się komponował w całej balustradzie:).Pozatym projekt ,zastosowane przekroje ,twoje eski ,wykonanie ,wszystko naprawde pierwsza klasa.
Dlamnie twoja najlepsza praca i oby tak dalej.

Zaś balustrada z winogronami to zupełnie inna bajka:)Cała praca poświęcona na zrobienie ręcznie liści winogron,pędów ginie w zestawieniu z wypełnieniem dolnym balustrady!! Które sprawia iz całość bliższa jest ślusarskim"składakom"niz prawdziwej kowalskiej robocie:).

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 10 lis 2009, 17:54

Co powiecie o altanie u kowala Banana?Wiem co powiecie, że przecholowałem ze zmniejszaniem zdjęcia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2012, 06:41 przez BANAN, łącznie zmieniany 3 razy.
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 10 lis 2009, 20:27

:C nic nie widac
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
wat93
Administrator
Kontakt:

Post autor: wat93 » 10 lis 2009, 21:13

tu nic nie ma :P to zdjecie jest tylko zarysem i to jeszcze nie dokladnym :P nic nie powiemy :P

Robert W.

Post autor: Robert W. » 10 lis 2009, 21:30

przy balustradzie z winogronami brakło klamerkowania i by wyszła ok a tak wiem że niema co się chwalić spawy choć ładne to szpecą klient skąpy to ma i tak najładniejszą balustradę w okolicy a jeszcze ponoć to najdłuższa wioska w Polsce :mrgreen: inna sprawa z tą drugą balustradą kasa jest to inaczej to wygląda :mrgreen: właścicielka zaszokowana domaga się więcej :-P jest tego ok 20mb. w tym 8mb.szablon spawałem dzisiaj cały dzień powykręcana we wszystkie strony :lol: a co do kwiatka to się z nim się trochę upierdzieliłem jest delikatny z grzbietem 6mm wycienowane do 1mm starałem się go wygiąć tak jak należy ale się marszczył ale to się jeszcze da zrobić trochę go skrócę i będzie ok :mrgreen: balustrada jest nitowana i klamerkowana ,robiona na wzór który jest częścią balutrady aby klientka zobaczyła o co biega ;-) po sugestiach Pawła zacząłem widzieć popełniane prze zemnie błędy a to już duży sukces :mrgreen:
Paweł co z młotem :?: masz go już :?:
Banan mam za slaby wzrok aby coś dojrzeć :shock:

Awatar użytkownika
Pawel.G
Kontakt:

Post autor: Pawel.G » 10 lis 2009, 22:28

w piątek bądz w sobotę wrzucę foty z klepania na młocie:)

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum

Post autor: BANAN » 12 lis 2009, 05:25

No dobra z altany nici ale już wiem co trzeba zrobić by nie tracić dobrych jakościowo zdjęć bez powrotnie. Na otarcie łez brama ,która zdobi wjazd na podwórze kowala od 15 lat.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2012, 06:42 przez BANAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum

Post autor: BANAN » 12 lis 2009, 08:02

A może jeszcze żyrandol
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum

Post autor: BANAN » 12 lis 2009, 09:46

I jeszcze fragment balustrady, która została wykonana tak jak kalie Rowa ze zbrojenia rozbieranego mostu . Oj było co prostować.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2012, 06:44 przez BANAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum

Post autor: BANAN » 13 lis 2009, 08:57

Widzę że altana ma wzięcie mimo kiepskiej fotki,no to macie altanę w innym rzucie z kowalem Bananem w roli głównej.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2012, 06:45 przez BANAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
jolo
forumoholik

Post autor: jolo » 13 lis 2009, 21:40

Banan co ty masz komis na placu? :-) ,odniose sie tu do wstawianych zdjęć pierwszy Banan z kratą, brakuje mi w niej osi symetrii pionowej, żyrandol świetny, Row ogoliłbyś sie do tych zdjęc bo faktycznie klienci będą sie bali przyjechać do ciebie :mrgreen: Balustrada do wewnątrz superrrrr, a te wino to faktycznie przytłoczone kratą , ale rozumiem nie robimy tego co nam sie podoba ,(no może prócz Pawła) klient czasami potrafi wszystko zepsuć,, za FREE też sie nie da dla własnej satysfakcji tworzyć arcydzieł

Awatar użytkownika
Pawel.G
Kontakt:

Post autor: Pawel.G » 13 lis 2009, 23:18

Moja branzoletka konkursowa:)
stal nierdzewna,złoto,srebro,
Branzoletka jest ruchoma i po odpowiednim ustawieniu ruchomych pierścieni morzna ją załorzyć na rękę:)
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „GALERIA - gallery”