Powitanie
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Witam szanowne grono mam na imię Damian i rad jestem wielce z obecności na tym forum (szkoda, że nie miałem dostępu do wiedzy tu zawartej wcześniej - nie straciłbym tyle czasu na dochodzenie do wszystkiego samemu) chylę czoła przed kunsztem i wiedzą Kowali z tego forum - nareszcie jest się od kogo uczyć :-D .
Od kilku lat interesuję się kowalstwem, mam własną pracownię (nie do końca wyposażoną)gdy minie mi trema postaram się coś dorzucić, - zatem serdecznie witam - ...DASZIN.
Od kilku lat interesuję się kowalstwem, mam własną pracownię (nie do końca wyposażoną)gdy minie mi trema postaram się coś dorzucić, - zatem serdecznie witam - ...DASZIN.
- Agnieszka Pasek
Tak Wielopole jest w podkarpackim, taka wioska (po II wojnie św. straciliśmy prawa miejskie) między Ropczycami a Strzyżowem.
A co stało na przeszkodzie ? Wsumie to całkiem niedawno trafiłem na ślad forum szukając czegoś na temat młotów kowalskich (chce sobie sprawić mechanicznego pomocnika), po wtóre moja obsługa komputera i śmiganie po necie przypomina raczej walkę z wiatrakami, no i w zasadzie to kowal ze mnie jak z koziej D...... trąbka no i śmiałości nie miałem
.
Teraz jestem i postaram się jakoś przydać.
A co stało na przeszkodzie ? Wsumie to całkiem niedawno trafiłem na ślad forum szukając czegoś na temat młotów kowalskich (chce sobie sprawić mechanicznego pomocnika), po wtóre moja obsługa komputera i śmiganie po necie przypomina raczej walkę z wiatrakami, no i w zasadzie to kowal ze mnie jak z koziej D...... trąbka no i śmiałości nie miałem
Teraz jestem i postaram się jakoś przydać.
- Agnieszka Pasek
Witam wszystkich uczestników tego zacnego forum. Mam na imię Marcin, urodziłem się i mieszkam w Rzeszowie. W kwestii kowalstwa jestem nowicjuszem, poraz pierwszy zapaliłem w swoim palenisku parę tygodni temu, jak na razie wszystkiego się uczę. Od dziecka miałem do czynienia z innymi rodzajami obróbki metali tj. toczeniem, frezowaniem, ślusarką ale zawsze podobały mi się elementy kute i zawsze chciałem spróbować rzemiosła kowalskiego . Serdecznie pozdrawiam wszystkich Kowali i Kowalki a w szczególności tych z Podkarpacia.
-
Bobek