Galeria

Zdjęcia naszych prac

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
sdr3

Post autor: sdr3 » 27 lut 2012, 12:24

Moje drobiazgi. Zrobiłem jeszcze komplet do kominka, ale jeszcze niewykończony, więc nie ma zdjęć 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
sdr3

Post autor: sdr3 » 10 mar 2012, 23:46

Zestaw kominkowy. Jak myślicie - można to dać do sprzedaży, ewentualnie za ile? :roll:
Żeby nie znaleźć się w dziale "Kity z alledrogo" albo "Kowalstwo autystyczne" 8)

dara

Post autor: dara » 11 mar 2012, 00:52

Więcej jak 2 stówy to będzie ciężko spylić.
Nie żeby nie była więcej warta twoja praca, ale
Nomi może więcej za mniej
Gównolit górą!!!

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 11 mar 2012, 11:44

tja...:)
Najważniejsze to, żeby szanować swój czas i pracę. Możesz to sprzedać nawet za 10 złoty, ale fajnie by było policzyć ile dokładnie kosztowało Cie zrobienie tego zestawu (godziny pracy, materiał, narzędzia, energia etc. ). Jak już sobie policzysz, to dodaj sobie swoją marżę i wyjdzie ci cena. Jak wyjdzie, że zarobisz na tym 10 złotych, to lepiej daj to jakimś bogatym znajomym co maja dużo bogatych znajomych:P Przynajmniej reklama będzie.

Jak spawany zestaw z drutu kosztuje 200, to sprzedawanie kutego/nitowanego za tyle samo mija się z celem:/ Szybciej pospawać.
Allegro to może średnie miejsce, ale są miejsca, gdzie ludzie szukaja ładnych rzeczy. Tylko trzeba zdjęcie odpowiednie zrobić i napisać, że produkt jest "dezajnerski" :P

Powodzenia
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
sdr3

Post autor: sdr3 » 11 mar 2012, 14:33

No właśnie, gdzie sprzedajecie swoje produkty?

Z tymi znajomymi to niezły pomysł. Tylko problem w tym, że nie mam bogatych znajomych.

Myślałem też o sprzedaży na serwisach zagranicznych, np. e-bay.

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 11 mar 2012, 21:04

Tego nikt Ci nie powie, bo jesteś potencjalna konkurencją. Brzmi śmiesznie, ale to prawda:D
Nikt Ci nie odpowie, bo mało kto takie rzeczy robi bez wcześniejszego zamówienia
Masz stronkę? facezbuka? Jak byś był osobą z kasą, która potrzebuje coś ładnego do mieszkania to gdzie byś szukał? Jak byś był projektantem wnętrz, albo kimś takim to gdzie byś szukał? Najważniejsze, to żeby produkt wyglądał zajebiaszczo na zdjęciach. Czasem obsmarkane coś wygląda jak masterpiece jak się zrobi profesjonalną fotkę. Co z tego, że masz kute i nitowane, jak tego nie widać. Skąd klient ma wiedzieć, że to od kowala, jak nie widać, ognia i czerwonej stali?:D może nastaw się na jakis konkretny wyrób i poszukaj odbiorcy (np producenta, który będzie potrzebował takich pięknych kutych elementów do swoich pięknych luksusowych wyrobów)
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
sdr3

Post autor: sdr3 » 12 mar 2012, 07:34

Dzięki za rady.

Myślimy trochę podobnie :) Póki co to taka szarpanina - jak zwykle na początku, ale może wreszcie coś zacznie mi się klarować. Chociaż do szybszego klarowania potrzebuję sprzedaży :D, więc szarpanina musi być :/

Edit: Zrobiłem inne zdjęcia. Dalej nie jest to co bym chciał, ale już nieco widać :D

Awatar użytkownika
rav08
forumoholik
Kontakt:

Post autor: rav08 » 12 mar 2012, 22:38

Właściwie to do czego to ma służyć?

Awatar użytkownika
sdr3

Post autor: sdr3 » 13 mar 2012, 07:07

Bardzo dużym ludziom może służyć nawet do jedzenia :P

Może służyć do ozdoby albo do znęcania się nad rodziną albo do innych dziwnych obrzędów.

Ogólnie jednak to chyba jako zestaw przyborów do kominka lub innego paleniska :D

No chyba, że kominek w tle jest za mało sugestywny, to następnym razem dodam nagą modelkę pod prysznicem :lol:

Poważnie - jeżeli widzisz jakieś błędy konstrukcyjne lub projektowe to będę wdzięczny za wskazówki co poprawić.

Awatar użytkownika
jolo
forumoholik

Post autor: jolo » 13 mar 2012, 08:56

, akcesoria jeszcze ujdą , ale stojaka to bym na złomie nie odróżnił od pozwijanej zbrojeniówki ,zresztą podobnego złomu na allegro jest masa i twój zestaw nie będzie się niczym wyróżniał, (chyba że opisem ,o ile przebijesz tych gości od kutej czarnej 10tki ;) Dara po znajomości wycenił ten produkt na 2stówy ale MSZ przestrzelił ze 2 razy,
sugerowałeś się drzewem Jozułego czy co?,
weź sobie poprzeglądaj zdjęcia w googlach jakichś wyczesanych pałacowych zestawów ,Połaź po złomie , nazbieraj materiału, Narysuj dobry projekt ,taki który pozwoli na szybką realizację przy niskim nakładzie środków i pracy, poddaj nam pod ocenę, potem wykonanie i wtedy będziesz mógł konkurować na allegro jakością a nie tylko ceną
i przede wszystkim stojak solidny ma być , podpowiedź , może z czterech 16x16 :roll:
podstawa może z blachy 10mm :idea:

w zasadzie jak byś przybory robił seryjnie jakieś proste , i tylko mieszał wypasionymi wieszakami to moze i produkt ładny z niską ceną udało by się pogodzić , ale ccccciiiichoooo bo konkurencja nie spi :D

dara

Post autor: dara » 13 mar 2012, 11:34

jolo ma rację,stojak to najsłabszy element zestawu.

Awatar użytkownika
Arkadi
Kontakt:

Post autor: Arkadi » 13 mar 2012, 12:44

Stojak trochę krzywy,ale widziałem ostatnio w markecie taki sam zestaw tylko dużo gorzej wykonany i nie kuty, kosztował 200zł jak na pocieszenie powiem ci ,że na pewno żaden kowal tego nie kupi żeby nie wiem jaki to był wykon bo to mija się z celem,ale jest takie powiedzenie,że"Niech się martwi ten- co niema co sprzedać" :lol:

Awatar użytkownika
rav08
forumoholik
Kontakt:

Post autor: rav08 » 13 mar 2012, 17:25

O tak do znęcania by się nadawało w sam raz :P Bardziej mi chodziło o to czy jako dekoracja wystroju wnętrza czy do użytkowania przy kominku.Nie raz widziałem komplet kominkowy a ludzie sobie dłubią w kominku pogrzebaczem z druta 6 mm.A tak na poważnie to łopatka za mało wyprofilowana,pogrzebacz jakiś taki nijaki tak osadzoną miotełką jest źle cokolwiek wymieść a kleszczo-szczypcami to raczej nikt się nie będzie posługiwał trzeba je strasznie szeroko otworzyć żeby złapać coś większego.Z drugiej strony patrzac kominka nie posiadam to co moge o tym wiedzieć o obsłudze zestawu kominkowego.

Awatar użytkownika
sdr3

Post autor: sdr3 » 14 mar 2012, 07:21

Materiał jest solidny - 10-12 mm, przy końcówce 8 mm. Zestaw testowany - jest nawet praktyczny :D, albo ja nie umiem się posługiwać zestawem kominkowym.
Kleszczo-szczypce - przy konstrukcji z łączeniem blisko rękojeści nie można wywrzeć na chwytany element odpowiedniej siły, dlatego wolałem takie rozwiązanie.

Stojak to faktycznie najsłabszy element zestawu - tak kończy się praca bez wcześniejszego projektu.

Postaram się przy kolejnych poprawić, żeby mniej od was "nazbierać". Mam kilka pomysłów, ale z rysowaniem u mnie tak sobie, więc stworzenie rysunku trwa dość długo :D

dara

Post autor: dara » 14 mar 2012, 07:51

Dodaj jakiś nietypowy element, koszyczek "cebulkę" z kamieniem w środku, albo bryłką kolorowego szkła,albo kulą stalową na ten przykład.

ODPOWIEDZ

Wróć do „GALERIA - gallery”