nasze www
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
LordRotflBlade666
A ja jak zawsze w tym temacie wtrącę swoje 3 grosze
Strona nie jest zła sama w sobie ale sporo niedociągnięć sprawia że nie przegląda się przyjemnie. Skoro już flash [actionscript] to dlaczego tylko tyle ? a gdzie do klikania cofnij i reszta jak że pomocnej nawigacji. Te dźwięki też zbędne sam efekt wizualny po najechaniu kursorem by w zupełności wystarczył
Generalnie strona na poziomie studenta 2 roku grafiki komputerowej
Można wiedzieć ile ta Firma sobie zażyczyła za to ? Bo na moje oko warte to jest max 50 zł
Strona nie jest zła sama w sobie ale sporo niedociągnięć sprawia że nie przegląda się przyjemnie. Skoro już flash [actionscript] to dlaczego tylko tyle ? a gdzie do klikania cofnij i reszta jak że pomocnej nawigacji. Te dźwięki też zbędne sam efekt wizualny po najechaniu kursorem by w zupełności wystarczył
Można wiedzieć ile ta Firma sobie zażyczyła za to ? Bo na moje oko warte to jest max 50 zł
-
LordRotflBlade666
Ja nie mam strony
Po co mi ? Ja nie mam czego tam prezentować. Ale wiem sporo o pisaniu stron www
W najbliższym czasie zrobię coś podobnego to ostatniej strony jaka tu była i się zobaczy kto zrobi lepsze
Ja czy "profesjonaliści" 
i żeby nie było aby zrobić strone flash wystarczy nauczyć się jednego programu w stopniu podstawowym a do tego parametru getURL
W najbliższym czasie zrobię coś podobnego to ostatniej strony jaka tu była i się zobaczy kto zrobi lepsze
i żeby nie było aby zrobić strone flash wystarczy nauczyć się jednego programu w stopniu podstawowym a do tego parametru getURL
-
LordRotflBlade666
-
dara
-
LordRotflBlade666
-
dara
Nie chodzi i mi tu o zawartość ,tylko o formę.Blade pisze:dara, Skoro już tu jesteś to może napisz jaka była by profesjonalna bo Nie każdy ogarnie te parę powyższych zdań
Faktycznie "kolega" to mógł za free zrobić.
Z tym że nie trzymał się prostych zasad reklamy:
- Jasno
-Łatwo
-Przyjemnie
Takie "animacyjne" stronki są owszem dobre ale nie
jako profesjonalna reklama.
Tak jak w krótkich gaciach i klapkach nie chodzi się do teatru.
to podobnie zasady skutecznej reklamy są dosyć "sztywniackie".
Najlepszym przykładem dobrej,profesjonalnej reklamy jest
stronka kolegi z forum
http://old-smithing.com/
Chodź ja umieścił bym logo z lewej strony
-
dara
to cosik w czerwonej ramce jest po co?
to w czarnej ramce zdaje się to ligo firmy?
jeśli tak to jest za małe i nieczytelne
Logo na ogół coś przedstawia coś co na kojarzyć się z firmą.
Popatrz na logo "Forum kowalskiego" czytelne i proste.
Czerwony kolor pierwszy zwraca uwagę więc to coś odwraca
uwagę obserwatora od logo i nazwy firmy.
Człowiek najpierw zwraca uwagę na górny prawy róg ekranu
a tam nie masz nic.
to w czarnej ramce zdaje się to ligo firmy?
jeśli tak to jest za małe i nieczytelne
Logo na ogół coś przedstawia coś co na kojarzyć się z firmą.
Popatrz na logo "Forum kowalskiego" czytelne i proste.
Czerwony kolor pierwszy zwraca uwagę więc to coś odwraca
uwagę obserwatora od logo i nazwy firmy.
Człowiek najpierw zwraca uwagę na górny prawy róg ekranu
a tam nie masz nic.
kaukaz18 to jeszcze młokos, gdybyśmy zastosowali reputację to momentalnie otrzymałby minus i adekwatny komentarz. Równolegle przecież toczy się wątek o kopiowaniu prac, podbieraniu zdjęć i umieszczaniu ich jako swoje prace. Na jego szczęście usunął te zdjęcie w umówionym terminie.Marcin pisze:Galeria -> elementy dekoracyjne: tabliczka z ulicą Kwiatową 4 to nie czasem działo Macieja i spółki?![]()
Do modów: Chciałbym zostawić ten komentarz jako ostrzeżenie dla kolejnych indolentów internetowych