Galeria
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
dara
strona galerii nr.70, 30listopad Dara, cyt: popieram... nie każdy rodzi się artystą,ale.. (ja)Oj bo pomyślę, że Ci zależy. Wybujałe Ego?-a czym się to żywi?
Chyba dyskusja "artystyczna"która mogłaby się rozwinąć, to za wysokie progi...moja ignorancja się nie wdrapie.
A stylu to czasem latami się nie wypracowuje?
Chyba dyskusja "artystyczna"która mogłaby się rozwinąć, to za wysokie progi...moja ignorancja się nie wdrapie.
A stylu to czasem latami się nie wypracowuje?
-
dara
mógłbym tu zacytować Boya ,ale się powstrzymam ...jest taka trafna sentencja na temat krytykanctwa jego autorstwa
Magdo ,rób dalej to co robisz ,bo widać ,że robisz to z sercem ,a to świadczy o Ego
...mnie się podoba
...i zgodzę się z Tobą ,że w sztuce WSZYSTKO już było a to co nastąpi znajdzie swoje analogie ...układ jest spiralny - pewne tendencje nakładają się cyklicznie ,dzieli je tylko czas
Magdo ,rób dalej to co robisz ,bo widać ,że robisz to z sercem ,a to świadczy o Ego
...mnie się podoba
...i zgodzę się z Tobą ,że w sztuce WSZYSTKO już było a to co nastąpi znajdzie swoje analogie ...układ jest spiralny - pewne tendencje nakładają się cyklicznie ,dzieli je tylko czas
- Grzegorz K.
- Administrator
kiedy interesowałem się jedynie historią sztuki ,czytając dostępne publikacje w tym temacie miałem przeświadczenie ,że faktycznie wielu twórców czy kierunków w sztuce było nowatorskie ,wyjątkowe ,etc...alo to się zmieniło ,kiedy do moich zinteresowań doszła archeologia - wówczas okazalo się ,że o bardzo wielu zjawiskach w sztuce nie dowiemy się opierając jedynie na samej historii sztuki i tychże publikacjach
WSZYSTKO już było ...jedynie mudium wyrazu ulega zmianom ,natomiast "zjawiska" powtarzają się cyklicznie - paralelizm spiralny
jak ktoś chce dodać sobie animuszu to mówi o nowatorskości ..."nowatorskosć" istnieje jedynie w głowach nieświadomych całości zagadnienia ,to trochę tak jakby oceniać poziom kowalstwa w Polsce w oparciu o występy na tym forum ...brak obiektywizmu... i brak pokory
rzecz jasno to każdy ma inne zdanie na ten temat ...podobnie definicja samej sztuki nie jest jednorodna
WSZYSTKO już było ...jedynie mudium wyrazu ulega zmianom ,natomiast "zjawiska" powtarzają się cyklicznie - paralelizm spiralny
jak ktoś chce dodać sobie animuszu to mówi o nowatorskości ..."nowatorskosć" istnieje jedynie w głowach nieświadomych całości zagadnienia ,to trochę tak jakby oceniać poziom kowalstwa w Polsce w oparciu o występy na tym forum ...brak obiektywizmu... i brak pokory
rzecz jasno to każdy ma inne zdanie na ten temat ...podobnie definicja samej sztuki nie jest jednorodna
-
dara