Galeria

Zdjęcia naszych prac

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 27 mar 2012, 11:02

Dara, nie pisz posta pod postem, bo śmietnik robisz! A ktoś będzie potem musiał te OT wywalać. Masz chęć pogadać z Magdą o wiośnie to pisz Pw!!!
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

dara

Post autor: dara » 27 mar 2012, 13:27

To posty same się nie scalają?
Rozmowa nie dotyczy wiosny,chodzi o tworzenie własnego stylu i wizerunku artystycznego.

Awatar użytkownika
Magda
Kontakt:

Post autor: Magda » 27 mar 2012, 23:40

strona galerii nr.70, 30listopad Dara, cyt: popieram... nie każdy rodzi się artystą,ale.. (ja)Oj bo pomyślę, że Ci zależy. Wybujałe Ego?-a czym się to żywi?
Chyba dyskusja "artystyczna"która mogłaby się rozwinąć, to za wysokie progi...moja ignorancja się nie wdrapie.
A stylu to czasem latami się nie wypracowuje?

dara

Post autor: dara » 27 mar 2012, 23:50

Ego żywi się samym sobą.
Styl moje słonko bierze się właśnie z Ego.
Dyskusję popsuł nikiel , trudno.
Warsztat to właśnie praca i solidność wykonania,ale to "coś"
co wyróżnia artystę
to zapewne pogarda dla ustalonych reguł,zasad i niklowatości. :)
"JAMAGDA" pomyśl o o tym przed snem.

Nieczar
Kontakt:

Post autor: Nieczar » 28 mar 2012, 00:40

mógłbym tu zacytować Boya ,ale się powstrzymam ...jest taka trafna sentencja na temat krytykanctwa jego autorstwa

Magdo ,rób dalej to co robisz ,bo widać ,że robisz to z sercem ,a to świadczy o Ego
...mnie się podoba :D
...i zgodzę się z Tobą ,że w sztuce WSZYSTKO już było a to co nastąpi znajdzie swoje analogie ...układ jest spiralny - pewne tendencje nakładają się cyklicznie ,dzieli je tylko czas

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 28 mar 2012, 22:38

W sztuce oraz nauce jeszcze wiele jest do odkrycia. :) Mówię zam to jako histeryk... tfu! historyk :) Jedyne co się powtarza to właśnie fatalistyczne stwierdzenie "wszystko już było". Dupa tam. Po prostu ograniczona wyobraźnia :mrgreen:
Obrazek

dara

Post autor: dara » 28 mar 2012, 23:09

"stańmy na głowie" :mrgreen:

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 29 mar 2012, 06:22

Magda pisze:I pokąsał nieprzyjacioły Twoje i dokonał zamieszania w Filharminiji....ale o tym poźniej
Magda napisz coś więcej o tym wydarzeniu ;) Może nie koniecznie w galerii,ale np. w imprezach :roll:
Kontakt 517355290

Nieczar
Kontakt:

Post autor: Nieczar » 29 mar 2012, 10:35

kiedy interesowałem się jedynie historią sztuki ,czytając dostępne publikacje w tym temacie miałem przeświadczenie ,że faktycznie wielu twórców czy kierunków w sztuce było nowatorskie ,wyjątkowe ,etc...alo to się zmieniło ,kiedy do moich zinteresowań doszła archeologia - wówczas okazalo się ,że o bardzo wielu zjawiskach w sztuce nie dowiemy się opierając jedynie na samej historii sztuki i tychże publikacjach

WSZYSTKO już było ...jedynie mudium wyrazu ulega zmianom ,natomiast "zjawiska" powtarzają się cyklicznie - paralelizm spiralny :mrgreen:

jak ktoś chce dodać sobie animuszu to mówi o nowatorskości ..."nowatorskosć" istnieje jedynie w głowach nieświadomych całości zagadnienia ,to trochę tak jakby oceniać poziom kowalstwa w Polsce w oparciu o występy na tym forum ...brak obiektywizmu... i brak pokory

rzecz jasno to każdy ma inne zdanie na ten temat ...podobnie definicja samej sztuki nie jest jednorodna :mrgreen:

dara

Post autor: dara » 29 mar 2012, 11:34

sztuką jest sprzedać kupę po cenie złota,samo w sobie jest to wystarczająco jasnym manifestem.

Awatar użytkownika
dambas

Post autor: dambas » 29 mar 2012, 23:35

Naprawde fajny pies Magdo, kawał super kowalskiej roboty. Gratuluję pomysłu i fachowej roboty.

Awatar użytkownika
Magda
Kontakt:

Post autor: Magda » 30 mar 2012, 22:21

Dziękuję wszystkim za dobre słowa, myślę że jeszcze coś więcej z siebie wykrzesze.
Najbardziej się cieszę, że znalazłam czas i zacięcie pomimo trudności (brak palnika) . Dołączam świąteczny akcent:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

dara

Post autor: dara » 30 mar 2012, 22:40

Fajne :D
Jeszcze Alicję dorobisz i będzie prawie komplet.

Awatar użytkownika
Magda
Kontakt:

Post autor: Magda » 30 mar 2012, 23:01

O mój boże zepsułeś się? Alicja jest już w środku.

dara

Post autor: dara » 30 mar 2012, 23:08

Weż przestań bo znowu Nikiel będzie biadolił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „GALERIA - gallery”