Co do przeciw wagi to ostatnio u nas w Lublinie każdy chce mieć przesuwkę ale nie wie że nie ma szerokiej działki aby przeciw waga sie pomiesciła i jest lipa że szkoda tu pisać...
Brama przesuwna (mój pierwszy raz) :)
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Ja nie stosuje nigdy dystansów pomiędzy szyną, a profilem ramy bramy. Zawsze stosuje 80x80x5 i profil 60x40x2 lub 3 lub 40x40x2 i wszystko gra. Lipnie to wygląda z tymi dystansami. Ujdzie przy bramach przemysłowych ale jak dla mnie w innych przypadkach to lipnie wygląda. Ale fakt, ocynk pewnie nie dojdzie.... ja nie cynkuje...
Co do przeciw wagi to ostatnio u nas w Lublinie każdy chce mieć przesuwkę ale nie wie że nie ma szerokiej działki aby przeciw waga sie pomiesciła i jest lipa że szkoda tu pisać...
))
DAMBAS ,a co robisz aby rdza nie wychodziła szczelinami między profilem a szyną,niby można malować przed spawaniem ale i tak widziałem pełno bram gdzie rdza gromadziła się na łączeniu profilu z szyną.Chyba wiadomo o co chodzi.
Lipnie bo jak bramę się zrobi np.60x40 to chyba wypadało by i z takiego zrobić furtkę,jak będą obok siebie.Jak sądzicie?
Lipnie bo jak bramę się zrobi np.60x40 to chyba wypadało by i z takiego zrobić furtkę,jak będą obok siebie.Jak sądzicie?