Grzesiek
No i pelna zgoda
..."Forum jest miejscem wymiany poglądów, opinii.."
Zaprotestowałam przeciwko niezwykle pospiesznemu (nadgorliwemu) działaniu "moderatora"--hyc myc w środku nocy wykasował.(dziwne) Szkoda, że ogół forumowy nie mógł przeczytać, co odpowiedział Artur----to było ciekawe !!! kolega X omal nie dostał zawału....(nie było nic napisane że nie wolno dodawać postów)(kto-KTOŚ?-- prosił Marcina o posprzątanie?)pośpiech moderatora tym bardziej mnie dziwi, bo uporządkować super konkurs, przenieść go w jakieś na prawdę eksponowane miejsce nikomu się nie chce(choć kilka osób głośno prosiło)Tej strony głównej to chyba nikt nie ogląda, zdjęcie malutkie----psu na budę to. No większy szacunek dla osób, które zadały sobie trud i stworzyły oryginalne prace do konkursu. Tym promujmy kowalstwo artystyczne i nasze forum.
...wymiana poglądów...jeśli powiem że niebo jest różowe, to "wszyscy" napiszą że chce się kłócić, mącię, psuć atmosferę i usunąć mnie! ....a może ubrałam różowe okulary....Artura znam, przegadaliśmy wieeele wieczorów, na tej podstawie zakładam, że mogę powiedzieć mu coś więcej...Pamiętasz jak wypisywał(wykrzykiwał) do Banana.." daj mi klienta, to przekonam go do kucizny"...zawsze na forum wytyka niedociągnięcia(słusznie) podnosi poziom, uświadamia, jest jurorem w konkursach........I co? groty z masówki ? Ja uważam, że spokojnie stać go na opracowanie "własnych" zakończeń prętów i rezygnację z masówki--to psuje jego renomę, status(nic tu nie ma kasa, zarobki, rachunki za energię--to nie ten poziom).....(o tym można było podyskutować na forum, lecz cóż).
Naszyłam sobie naszywkę forumową na torbę, propaguję prawdziwe kowalstwo, uświadamiam i klientów i znajomych czym jest kowalstwo, jakiej pracy wymaga itp. No i co ? Taka osoba jak Artur publicznie "uczy" spawać chłam? No chyba odpruję naszywkę , bo będę się wstydzić. Jestem przeciwna umieszczeniu=promocji badziewia. Widzisz choćby na facebooku jak wygląda artystyczne światowe kowalstwo. Czy jest miejsce na masówkę?
Nie mam nic przeciwko tutorialowi jak robić płot, ale przeciw promocji "śmiecia"
...Ile jest prostych, eleganckich, nawet i nie wymagających kucia wzorów płotów(dla ślusarza)...czemu tego nie pokazywać...zamiast grota z prasy, można pręt zciąć po skosie, naciąć go szlifierką poprzecznie, lekko zakrzywić, możliwości bez liku....takie tutoriale są potrzebne.
ale co tam...
http://www.youtube.com/watch?v=lstDdzedgcE