Może ktoś z Was podpowiedzieć ?
FAQ Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Skułem dzisiaj łożysko na płasko i nóż tokarski. Mam takie pytanie: po zeszlifowaniu na w miarę równą powierzchnię, widzę jednak, że są wżery od bicia młotem. Jakoś nie wychodzi mi to na całkiem równo.
Czy musi powierzchnia być idealnie równa i bez miejscowych wżerów, zanim płaskowniki złoży się i pospawa w pakiet ? Chcę zrobić z 55-tki (nóż tokarski- chyba), ŁH 15 i chciałem dorzucić zwykłe ST3. Mają po około 4 mm grubości.
kontakt: 604 184 715
- Borsuk Mat
- Salaputro
- Administrator
- Kontakt:
http://www.kupsch.pl/produkty/wiertla-d ... uum-braze/
na gumówkę - bardzo dobre polecam. Używam od trzech lat i jestem zadowolony.
na gumówkę - bardzo dobre polecam. Używam od trzech lat i jestem zadowolony.
- Borsuk Mat
- Salaputro
- Administrator
- Kontakt:
Ostrzeżeniem się nie przejmujcie - trzeba je zignorować..... A wiercić można na sucho od 12mm - poniżej już tylko na mokro - wtedy plastelinka lub jakakolwiek inna osłonka ;-)
Wierciłem już nimi i w gresach i w granicie bez problemu... są dość żywotne. Doskonale nadają się do wiercenia w cegłach klinkierowych np podczas montażu przęseł - szczególnie gdy otwór wypada na krawędzi cegła-fuga lub jeśli otwór jest widoczny... Można też za ich pomocą rozfrezować otwór na fasolkę...
Wierciłem już nimi i w gresach i w granicie bez problemu... są dość żywotne. Doskonale nadają się do wiercenia w cegłach klinkierowych np podczas montażu przęseł - szczególnie gdy otwór wypada na krawędzi cegła-fuga lub jeśli otwór jest widoczny... Można też za ich pomocą rozfrezować otwór na fasolkę...