Witam

"... parę słów o sobie, najpierw"

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Highlander

Witam

Post autor: Highlander » 08 paź 2012, 23:11

Witam
Nazywam się Rysiek Czop mam 31 lat wychowałem się w Zabrzu obecnie mieszkam w Chorzowie. Z zawodu jestem grafikiem komputerowym z wykształcenia grafikiem warsztatowym - tworzę grafiki o tematyce japońskiej co dalej za tym idzie zainteresowanie bronią białą i płatnerstwem ciągnę od jakiś 10 lat. Niestety zero praktyki, nie wliczam w to przekuwania paru blaszek jako nastolatek:) czu zrobienie łuku i kuszy. Teraz mam możliwość spełnić marzenie (jestem w trakcie przekształcania zakładu tokarskiego mojego ojca na małą pracownię i kuźnię. Cieszę się że takie forum istnieje bo już na starcie nie popełniłem kilku bezsensownych błędów. Mam nadzieję że znajdę u was pomoc i radę w moich początkach:)

Awatar użytkownika
Aries
Moderator
Kontakt:

Post autor: Aries » 13 paź 2012, 14:42

Witaj Highlander, . Tematem kusz jestem żywo zainteresowany. Gdy byłem nastolatkiem ćwiczyłem wszelkie możliwe do wykonania dla mnie konstrukcje. Długo w tym temacie nic nie robiłem ale jakiś czas temu znajomy zrobił bardzo fajny łuk i moje zainteresowanie kuszą jakoś tak wróciło. W Polsce mamy niestety trochę głupie przepisy jeżeli chodzi o legalność kuszy.
Witaj jeszcze raz.
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali

Awatar użytkownika
Highlander

Post autor: Highlander » 15 paź 2012, 12:03

No niestety kusze trzeba robić po cichu i za bardzo się nie chwalić:) ja zrobiłem jedną ale temat nadal mnie interesuje już teraz bardziej aspekt konstrukcyjny a tu link do fajnego forum o kuszach niestety in english
http://thearbalistguild.forumotion.com/
"Ferro ignique"

Awatar użytkownika
Borsuk Mat

Post autor: Borsuk Mat » 16 paź 2012, 07:38

Podobno temat pozwolenia na kusze można łatwo obejść - zapisując się do lokalnej sekcji strzeleckiej. Sam nie próbowałem takiego rozwiązania chociaż bardzo lubię kusze :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „PRZEDSTAW SIĘ - say hello”