giętarka skręcarka z aukcji

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Coen

Post autor: Coen » 30 gru 2012, 00:36

Im wiecej dasz plaskownikow i wiecej pkt spawanych porobisz to zabierzesz sobie miejsce na gwintowanie, chyba ze w plaskowniku zrobisz gwint, oraz zeby spawy blachy nie ciagnely

ateem

Post autor: ateem » 30 gru 2012, 07:38

podstawa to musisz zrobić z pręta okrąg o średnicy tychże 64 cm i wypełnić go jak koło drewniane od wozu (czyli promieniście; w środku możesz dać drugie mniejsze kółko). Przy takiej konstrukcji blacha będzie tylko "wypełniaczem przerw" pomiędzy szprychami (aczkolwiek nie jest to konieczne, ale jak już blachę masz ...). Wszystkie mocowania oprzyrządowania wykonujesz do szprych.

manieksoma
Kontakt:

Post autor: manieksoma » 30 gru 2012, 08:27

mam jeszcze spor arkusz blachy 4mm to z niej zrobię wypełnienie od rysuję okrąg zrobię
parę dziur po środku żeby przyłapać blachę i ob spawam. Myślę że tak też będzie dobrze.?

suchy_5

Post autor: suchy_5 » 25 paź 2013, 12:01

witam co do tematu to StellArt ma rację troszkę trzeba pomyśleć i popracować reszta przyjdzie sama taką giętarkę nie trudno zrobić a te w sprzedaży są do d....... na pewno się coś tam wygnie ale największe zadowolenie daje rezultat własnej pracy oto moja giętarka
do której mam z piętnaście kamieni ale jeżeli było by to możliwe byłbym zainteresowany innymi kamieniami od kolegów może będzie coś ciekawego oraz na fotkach kamienie przygotowane do wiercenia pod śrubę i jeden kołek dystansowy w czasie wolnym będę do niej dorabiał więcej elementów pomocnych pozdrawiam !!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „NARZĘDZIA - tools”