Moja przygoda z kowalstwem zaczęła się ok. 2 lat temu, ale dopiero od niedawna próbuję wykonywać elementy tego, co mnie naprawdę interesuje- a więc repliki dawnej broni, zabytkowe wzornictwo, stare noże i puginały. Z natury rzeczy najbardziej interesują mnie techniki tradycyjne. Forum jest dla mnie od wczoraj kopalnią cennych wiadomości
Witam Hefajstów ;)
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Witam Hefajstów ;)
Cześć!
Moja przygoda z kowalstwem zaczęła się ok. 2 lat temu, ale dopiero od niedawna próbuję wykonywać elementy tego, co mnie naprawdę interesuje- a więc repliki dawnej broni, zabytkowe wzornictwo, stare noże i puginały. Z natury rzeczy najbardziej interesują mnie techniki tradycyjne. Forum jest dla mnie od wczoraj kopalnią cennych wiadomości
Pewnie nie raz będę Was prosił o radę, gdyż jestem jeszcze bardzo początkujący. Ze swojej strony oferuję sporą znajomość wzornictwa i typologii dawnego uzbrojenia. Zajmuję się tym od lat (ok. 12), robiłem kilka inwentaryzacji muzealnych, oglądałem zbiory w kilku krajach i u kolekcjonerów. Pozdrawiam serdecznie, niechaj Wam nigdy węgla ani weny nie brakuje! 
- Borsuk Mat