Pokaz kowalski
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Pokaz kowalski
Witam mam zadanie obstawic stanowisko kowalske na imprezie ktorą obsługuje mój kolega organizuje tam jakies różne atrakcje, z kowalstwem dopiero zaczynam i w związku z tym nigdy nie robiłem czegoś takiego. Ma to byc tylko taka pokazówka takie drobne jakieś rzeczy coś tam żeby ludzie też mogli sprobować kilka drobizgów na sprzedaż. Więc zgłaszam się z prośbą o pomoc jak to ma wyglądac co wykuć na pokaz? Co mógłbym zrobic w miare szybko może ktoś z was miał z czymś takim doczynienia i mi doradzi ? Zamieszczam tu bo nie mam pojęcia po co to podpiąć. Z góry dziękuje za pomoc.
-
Krzysztof Assman
A to niby czemu?krzysiekass pisze: jak byłem na pokazie w Inwałdzie na zamku , i odkuwano w kuźni gwoździe , to czułem niesmak . Gwóźdź to jednak za mało .
Mam sąsiada inżyniera z WSK spoko gostek,przyszedł raz popatrzyć jak gwoździe robiłem, bo nigdy tego nie widział i nawet nie miał pojecia jak się gwoździe robi.
Zawsze jeszcze można takiego gwoździa w supeł zawiązać będzie szczególnie oryginalny.
wiem wiem coś niedługo się pojawi odrazu mowie że to jeszcze nie rewelacje tematyka imprezy nie jest związana z kowalstwem jako takim można powiedzieć że to jest tylko ku uciesze ciemnych mas bez rewelacji ale jest możliwość zarobku na rozwój kuźni
no ale wiadomo że może tam znaleźć się ktoś kto zna się na rzeczy takze troche sie denerwuje
Po pierwsze musi być to coś co się w miarę szybko wykuć od etapu pręta, sztaby.
Wszystko co wykonujesz dłużej niż w 15-30 minut automatycznie odpada.
Co to za impreza, festyn, jarmark, "dni miasta", z jakiej okazji jest organizowana, wtedy być może znajdą się osoby, które coś konkretniejszego ci podpowiedzą.
Wszystko co wykonujesz dłużej niż w 15-30 minut automatycznie odpada.
Co to za impreza, festyn, jarmark, "dni miasta", z jakiej okazji jest organizowana, wtedy być może znajdą się osoby, które coś konkretniejszego ci podpowiedzą.
Przepraszam źle się wyraziłem chodzi mi o to że to nie jest impreza na której ludzie będą jakoś związani z tematem, tylko ma to byc jako taka dodatkowa atrakcja. To nie są jakies targi rzemiosła czy coś w tym stylu i nie mam sprecyzowanego tematu tylko tak ogólnie, więc poszukuje czegoś w miare dla ogółu ludzi żeby każdy był zadowolony i nie chodzi mi o to żeby odstawić jakąś fuszerke.
szpryc coś bajdurzysz. Po prostu napisz z jakiej okazji jest ten festyn. Jarmark konii, impreza parafialna , dni miasta(wsi), "kiełbasa wyborcza" czyli organizowana przez jakąś partie czy też lokalnego polityka dla uciechy gawiedzi. Oraz jaka miejscowość, miasto. Przecież to nie tajemnica.
Każda informacja daje nam przekrój potencjalnych odwiedzających taki festyn.
Każda informacja daje nam przekrój potencjalnych odwiedzających taki festyn.
podkówki małe z napisem "na szczęście" itp., gwozdzie z dziurką do noszenia na szyji ,metalowe róze, wisiorki w kształcie zyletki,węża,metalowe stalowe bransoletki ,parę kołatek,proste stojaki na wino itp.itd.
Z resztą weź co tylko masz nawet nie na handel tylko zeby pokazać.
Zawsze jakieś zamówienie złapiesz.
Noży nie polecam,na festynie nawet nie wypada
Z resztą weź co tylko masz nawet nie na handel tylko zeby pokazać.
Zawsze jakieś zamówienie złapiesz.
Noży nie polecam,na festynie nawet nie wypada
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2013, 16:39 przez Dara, łącznie zmieniany 1 raz.