Ast wita się.

"... parę słów o sobie, najpierw"

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Astrien
Kontakt:

Ast wita się.

Post autor: Astrien » 30 maja 2013, 20:29

Witam uprzejmie wszystkich.

Od kilku tygodni zwiedzam sobie to forum czytając różne wątki i postanowiłem w końcu zarejestrować się gdyż pytania same cisną się na usta :)

Mam na imię Patryk, w zeszłym tygodniu skończyłem 25 lat, zamieszkuję obecnie w okolicach Tarnobrzegu na Podkarpaciu bądź w pięknym mieście Sandomierz. Pracuje jako operator wypalarek CNC Eckerta (niestety stale jakimi operujemy w pracy nie nadają się do Kowalstwa :( )
Z Zainteresowań zajmuję się rekonstrukcją historyczną od XV do XVII w. i doszedłem do wniosku że skoro mam wydawać kupę kasy na broń, zbroję itp to dlaczego nie mogę sobie samemu tego wykonać? od tego zaczęła się moja myśl o Kowalstwie.
Nie posiadam jeszcze żadnego doświadczenia ale jestem na etapie składania odpowiedniego sprzętu niezbędnego do pracy.
Jeżeli wejdzie mi klepanie młotem w nawyk, i będzie mi wychodzić, to chciałbym w przyszłości robić też i zawodowo (a nie zapierdzielać na jakiegoś zagranicznego prezesa...) a kto wie, w przyszłości może i zrobić studia jakieś w tym kierunku?

Żeby się nie rozpisywać bardziej.

Witam wszystkich jeszcze raz serdecznie i pozdrawiam :)
Patryk.
I love the smell of Gun Powder in the morning!

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

Post autor: Kuba » 30 maja 2013, 20:33

Ceść pytaj o co chcesz :D kolego :D

Awatar użytkownika
Hiroshi

Post autor: Hiroshi » 31 maja 2013, 07:07

Kolejny miłośnik z Podkarpacia. Bardzo słuszne i rozsądne podejście masz pod względem samodzielnej pracy nad odtwórstwem uzbrojenia i oręża z minionej epoki. Z doświadczenia powiem tak, nastaw się na dużo dużo pracy. Wpierw zaopatrz się w odpowiednią literaturę fachową. "Mroku" nie uznaje się. Wiesz co się kryje pod tym pojęciem ;) Potem zbierz sprzęt materiały i do dzieła.

Powodzenia
Sprawiedliwość bez mocy jest niczym,
Moc bez sprawiedliwości to tylko przemoc.

Krzysztof Assman

Post autor: Krzysztof Assman » 31 maja 2013, 15:42

Witaj . Cieszy mnie , że wkońcu ktoś z moich stron . Co prawda ja z Mielca , ale to rzut beretem .

Awatar użytkownika
Aries
Moderator
Kontakt:

Post autor: Aries » 31 maja 2013, 16:31

Witaj
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali

Awatar użytkownika
Astrien
Kontakt:

Post autor: Astrien » 31 maja 2013, 16:39

Z Mielca, hmmm w sumie pracować planuje w okolicy wsi Dąbrowica która jest jeszcze bliżej Mielca niż Sandomierz :D
Ale dobrze wiedzieć że jest ktoś z bliskich stron, trzeba się wymienić danymi kontaktowymi :)
I love the smell of Gun Powder in the morning!

Awatar użytkownika
Hiroshi

Post autor: Hiroshi » 04 cze 2013, 07:18

Zostaje Wam tytko umówić się na wspólne warsztaty i do dzieła. Życzę owocnych twórczości. ;)
Sprawiedliwość bez mocy jest niczym,
Moc bez sprawiedliwości to tylko przemoc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „PRZEDSTAW SIĘ - say hello”