Prośba o pomoc, problem z farbą
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Po rozmowie z wykonawcą nie wiele ustaliłem bo mówi że ogrodzenie po tygodniu było malowane podkładem a później farbą i po to właśnie jest podkład by farba nie odchodziła.
Wykonawca chce to jeszcze raz pomalować. Na co nie chcę się na razie godzić.
Mam jeszcze pytanie bo grzebie i szukam najlepszego wyjścia z sytuacji ale tez gdzieś wyczytałem że jak ocynk nie był wcześniej niesezonowany lub odpowiednio przygotowany przed położeniem podkładu to że po zimie może wyjść na zewnątrz farby nalot a sama farba może samoistnie zacząć odparzać.
Czy to faktycznie może tak być co by znaczyło że to dopiero początek moich kłopotów.
Czy jedyne wyjście to delikatne piaskowanie i malowane ponownie czy po piaskowaniu należy tez ponownie dać do ocynkowania.
Wykonawca chce to jeszcze raz pomalować. Na co nie chcę się na razie godzić.
Mam jeszcze pytanie bo grzebie i szukam najlepszego wyjścia z sytuacji ale tez gdzieś wyczytałem że jak ocynk nie był wcześniej niesezonowany lub odpowiednio przygotowany przed położeniem podkładu to że po zimie może wyjść na zewnątrz farby nalot a sama farba może samoistnie zacząć odparzać.
Czy to faktycznie może tak być co by znaczyło że to dopiero początek moich kłopotów.
Czy jedyne wyjście to delikatne piaskowanie i malowane ponownie czy po piaskowaniu należy tez ponownie dać do ocynkowania.
Remington, ma racje ja opalałem często blachy to szło ładnie ale coś typu pręt albo rura to nie bardzo bo metal musi sie rozgrzac do dużej temperatury poprostu trzeba kupić srodek do usuwania farby http://allegro.pl/scansol-farby-lakiery ... 66187.html ja używam takiego czegos usuwa jedną warstwe farby 
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Tak czy siak farbę należy usunąć na przykład chemicznie i dać się powłoce cynkowej wysezonować,lub wypiaskować łupinami orzecha, które oczyszczą z farby, a nie zedrą ocynku. Jeden proces jest długotrwały, drugi kosztowny. Co do autorenolaku, to lakier. Taki będzie efekt malowania, jakie przygotowanie powierzchni.
Kontakt 517355290
myślę, że właściciel numeru się nie obrazi 605480777
jeśli elementy da się 'bezkolizyjnie' zdemontować to proponyję zadzwonić, zaaaajebista obsługa i rewelacyjne efekty
jeśli elementy da się 'bezkolizyjnie' zdemontować to proponyję zadzwonić, zaaaajebista obsługa i rewelacyjne efekty
BIURO TECHNICZNE Dokumentacje urządzeń dla Urzędu Dozoru Technicznego
Witam ponownie postaram się zamieścić filmik jak wygląda sytuacja niestety słabej jakości jak będzie potrzeba zrobię lepszy
z tego co zrozumiałem to opalanie jest w obecnej sytuacji najlepszym sposobem na usuniecie farby bez uszkodzenia ocynku, tylko czym po oczyszczeniu ogrodzenia z farby przeciągnąć ocynk by się tak nie działo
z tego co zrozumiałem to opalanie jest w obecnej sytuacji najlepszym sposobem na usuniecie farby bez uszkodzenia ocynku, tylko czym po oczyszczeniu ogrodzenia z farby przeciągnąć ocynk by się tak nie działo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tak czy siak farbę należy usunąć na przykład chemicznie i dać się powłoce cynkowej wysezonować,lub wypiaskować łupinami orzecha, które oczyszczą z farby, a nie zedrą ocynku.
bigber, albo nie słuchasz co się do ciebie mówi, albo ja i inni są przezroczyścibigber pisze:z tego co zrozumiałem to opalanie jest w obecnej sytuacji najlepszym sposobem na usuniecie farby
http://www.fosterchemia.pl/
zdejmiesz tam wadliwą powłokę, a później dasz proszek i problem z bani
[edit]
sorki, nie mogłem się powstrzymać
bigber pisze:ogrodzenie kute
- Katana_Blade
Jak już będzie usunięta łuszcząca się farba to polecam specjalna emalie na ocynk - Winymax z fabryki Malchem. Jest twarda, szybko schnie i trzyma się nawet świeżego ocynku. Jest to specjalna emalia winylowa do stosowania na ocynk i aluminium.
Podkład jest tu zbyteczny (wręcz niepożądany).
Podkład jest tu zbyteczny (wręcz niepożądany).
"kowal po to ma kleszcze żeby różne rzeczy trzymać"
rozumiem co piszesz chodź bez końcowi chyba że ci chodzi że nie jest kutereneq pisze:Tak czy siak farbę należy usunąć na przykład chemicznie i dać się powłoce cynkowej wysezonować,lub wypiaskować łupinami orzecha, które oczyszczą z farby, a nie zedrą ocynku.bigber, albo nie słuchasz co się do ciebie mówi, albo ja i inni są przezroczyścibigber pisze:z tego co zrozumiałem to opalanie jest w obecnej sytuacji najlepszym sposobem na usuniecie farby
http://www.fosterchemia.pl/
zdejmiesz tam wadliwą powłokę, a później dasz proszek i problem z bani
[edit]
sorki, nie mogłem się powstrzymać
bigber pisze:ogrodzenie kute
jeszcze pytanie czy znakacie jakiegoś rzeczoznawce z Częstochowy lub okolic bo niestety ja swoje a wykonawca swoje że wystarczy jeszcze raz przemalować i będzie ok
http://www.youtube.com/watch?v=ITk0_iDY ... e=youtu.be