Noże - zlecenie

Sprawy bieżące

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Szymon
Kontakt:

Post autor: Szymon » 30 lip 2013, 21:14

piękne :D
Nie ma róży bez kolców,
tak jak życia bez stolców.

BB

Post autor: BB » 30 lip 2013, 21:57

:mrgreen:

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 31 lip 2013, 06:53

Właśnie dowiedzieliśmy się dlaczego zawód kowala jest na wyginięciu, bo za seryjne klepanie wzięły się pociągi. :D :D :D

Awatar użytkownika
Szymon
Kontakt:

Post autor: Szymon » 01 sie 2013, 17:19

Nie ma róży bez kolców,

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 01 sie 2013, 17:53

Na resoraczku zrobisz dużo szybciej. :D

Awatar użytkownika
Szymon
Kontakt:

Post autor: Szymon » 01 sie 2013, 18:34

Nie mam.
Nie ma róży bez kolców,

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 01 sie 2013, 18:52

Mały resorak to podstawa leniwego kowalskiego. Można hurtem walić co się tylko zamarzy. Jak będziesz miał możliwość to kup lub zrób. :D

Awatar użytkownika
Szymon
Kontakt:

Post autor: Szymon » 01 sie 2013, 18:53

Powiedzmy, że pertraktuję z Wilkiem ;-)
Nie ma róży bez kolców,

yakiba
Kontakt:

Post autor: yakiba » 02 sie 2013, 13:57

Miałem ostatnio małą kuźnię na Wolinie i trochę noży do sprzedania .Sprzedały się 4 najtańsze ale nieźle poszły małe "nożyki" , ,które kułem na miejscu z pręta fi 6mm , z którego normalnie robię groty.Żadne hartowanie bo to miękkie( utwardzone przez podkucie na zimno) jedno popołudnie jakieś 10 min na sztukę plus instrukcja dla klienta na którym kamieniu to naostrzyć. A na początku jak zgłosił się do mnie po coś takiego klient to nie chciało mi się paleniska odpalać.

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 03 sie 2013, 08:50

"Dumaeg - Ciężko powiedzieć, bo stali używają różnej, 50HF, N9E, NC6, 4H13 - a i tak to tylko kilka przykładów. Ale 1m fi 30mm N8E kosztuje 8,49pln - tyle że po przekuciu to z tego będzie miliard noży ;-) Cóż, szlifierze będą wycinać ;]"

Kolega chciał oczywiście napisać nie metr tylko km:)

Ja bym prosił na namiary na ten sklep, gdzie materiał tyle kosztuje:)

pozdro!
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 03 sie 2013, 09:07

Szymon, widzę, żeś Ty to prawdziwy arcymistrz nożowniczo-kowalskil.

PO PIERWSZE NIE KLNIJ NA FORUM!!!

Po drugie proszę poprawić swoje bluzgi (możesz skreślić, możesz wykropkować, jak wolisz)

Nie znam Twoich prac, ale sposób w jaki się wypowiadasz o pracach ludzi z knives, świadczy o tym żeś jest mega dobry. Tak jeszcze dwaj kolesie coś psioczyli na nożowników.

Powiem tak, lepszy jeden dobry nożownik, który potrafi szlifować i robi prawdziwe rzemiosło, niż 5 kowali, którzy potrafią klepać klawisze na kompie.

A co do forum knives.pl to jest tak wielu zawodników, którzy robią takie cuda o których zawodnicy z Forum kowalskiego mogą tylko śnić i się ślinić. Myślę, że odrobina szacunku by nie zaszkodziła.

Dla mnie to zwykła zawiść i wywalanie jakiegoś żółtego płyny z siebie. Sorry, ale ja nie chcę czytać na forum o tym jakie są wasze wewnętrzne rozterki.

To jest forum o kowalstwie a nie terapia grupowa!!!!!!

A jako użytkownik jednego i drugiego forum, prosiłbym się zastanowić co piszecie. Jak macie problem z nożownikami, to zakładajcie o tym watek na knives i piszcie im w monitor albo lepiej jedźcie na ich zlot i im to powiedzcie w twarz...

Na pewno się zainteresują:P
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
Szymon
Kontakt:

Post autor: Szymon » 03 sie 2013, 22:22

Nikiel pisze:Szymon, widzę, żeś Ty to prawdziwy arcymistrz nożowniczo-kowalskil.

PO PIERWSZE NIE KLNIJ NA FORUM!!!

Po drugie proszę poprawić swoje bluzgi (możesz skreślić, możesz wykropkować, jak wolisz)

Nie znam Twoich prac, ale sposób w jaki się wypowiadasz o pracach ludzi z knives, świadczy o tym żeś jest mega dobry. Tak jeszcze dwaj kolesie coś psioczyli na nożowników.

Powiem tak, lepszy jeden dobry nożownik, który potrafi szlifować i robi prawdziwe rzemiosło, niż 5 kowali, którzy potrafią klepać klawisze na kompie.

A co do forum knives.pl to jest tak wielu zawodników, którzy robią takie cuda o których zawodnicy z Forum kowalskiego mogą tylko śnić i się ślinić. Myślę, że odrobina szacunku by nie zaszkodziła.

Dla mnie to zwykła zawiść i wywalanie jakiegoś żółtego płyny z siebie. Sorry, ale ja nie chcę czytać na forum o tym jakie są wasze wewnętrzne rozterki.

To jest forum o kowalstwie a nie terapia grupowa!!!!!!

A jako użytkownik jednego i drugiego forum, prosiłbym się zastanowić co piszecie. Jak macie problem z nożownikami, to zakładajcie o tym watek na knives i piszcie im w monitor albo lepiej jedźcie na ich zlot i im to powiedzcie w twarz...

Na pewno się zainteresują:P
1 - nie jestem arcymistrzem ale wiem ile kosztuje taka robota. Widzę, że klimat forum szlifierzy bardzo ci pasuje. Nie zamierzam słuchać/czytać ponownie tego gnoju, tym razem tylko dlatego, że właśnie się obudziłeś.
2 - są ludzie tutaj, co klną gorzej więc proponuję albo czep się każdego albo odczep się ode mnie. (dawno nie zaglądałem, może się coś zmieniło)
3 - co myślę o szlifierzach napisałem na forum szlifierzy.
4 - dla mnie na knives.pl mogą i arcycuda robić ale jeśli nie ma poszanowania dla innych ludzi to na pewno za żadne osiągnięcia nie będą mieli mojego szacunku, choćby i srali nożami idealnie zrobionymi, ze złota - nie z brązu.
5 - wczuj się - wchodzisz na forum hmm.. dajmy na to stolarzy a krytykuje się tapicer albo lakiernik. Bitch, please.

Nikiel pisze:"Dumaeg - Ciężko powiedzieć, bo stali używają różnej, 50HF, N9E, NC6, 4H13 - a i tak to tylko kilka przykładów. Ale 1m fi 30mm N8E kosztuje 8,49pln - tyle że po przekuciu to z tego będzie miliard noży ;-) Cóż, szlifierze będą wycinać ;]"

Kolega chciał oczywiście napisać nie metr tylko km:)

Ja bym prosił na namiary na ten sklep, gdzie materiał tyle kosztuje:)

pozdro!
Kolega napisał to, co chciał napisać. Sklep na pewno jest ci znany - Bodex. Ale skoro jesteś gorącym fanem szlifierzy, to zapewne masz ich przypadłość i albo nie czytasz do końca, albo ze zrozumieniem - średnica pręta to 30mm czyli 3cm i metr takiego tyle kosztuje. Przynajmniej tam. Jeśli masz taniej - daj znać gdzie za tyle kupię kilometr takiego - chętnie się nawet przejadę.
Nie ma róży bez kolców,

BB

Post autor: BB » 03 sie 2013, 22:40

Z tego co pamiętam, metr fi 30 waży ok 4 kg. Tyle, że jeśli już, to sprzedaje się pręta długości handlowej czyli 3m. Czyli ok. 140 zł za pręt.

Awatar użytkownika
Szymon
Kontakt:

Post autor: Szymon » 03 sie 2013, 22:43

Panowie, nie kombinujmy - oto telefon do składu: 22 872-15-85, pracują od 7:30 do 16:00. Pytamy się o N8E, średnica 30mm (z resztą innego wymiaru nie mają). Spokojnie tną na metrowe kawałki.
Nie ma róży bez kolców,

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 03 sie 2013, 23:06

Kolego Szymonie.... jeszcze raz zwrócisz się do kogokolwiek na forum z podobną arogancją jak miało to miejsce w stosunku do Nikiela to lekturę forum będziesz kontynuował korespondencyjnie za pomocą poczty polskiej...
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „OGŁOSZENIA - announcements”