Witam serdecznie

"... parę słów o sobie, najpierw"

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Bobi11

Witam serdecznie

Post autor: Bobi11 » 11 sie 2013, 16:48

Witam wszystkich miłośników Tworzenia dzieł sztuki za pomocą młotka i szczerych chęci. Od jakiegoś czasu interesuję się troszkę kowalstwem. Nie jestem alfą i omegą dlatego trafiłem na to forum i liczę że się dowiem wiele ciekawych rzeczy od już doświadczonych kowali. Bardzo mnie fascynuje że z zwykłego kawałka metalu można zrobić naprawdę piękne rzeczy. Mam mały warsztacik i staram się rozwijać moje zainteresowania. Mam nadzieję że dzięki tego rodzaju forum będę mógł korzystać z wiedzy innych osób i rozwijać się w tym fachu. Pozdrowienia

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 11 sie 2013, 16:50

Witaj. Trafiłeś do źródła kowalskiej wiedzy więc pytaj, czytaj i korzystaj. Pozdrawiam Jacek. :D :D

Krzysztof Assman

Post autor: Krzysztof Assman » 11 sie 2013, 17:06

Witam

Awatar użytkownika
bey
Administrator
Kontakt:

Post autor: bey » 11 sie 2013, 20:24

Jakbyś napisał skąd jesteś, to może ktoś z okolicy by się trafił, co by cie do swojego warsztatu na wizytę zaprosił :P
Lepsze jest wrogiem dobrego

Awatar użytkownika
Aries
Moderator
Kontakt:

Post autor: Aries » 11 sie 2013, 20:44

Witaj na forum
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali

Awatar użytkownika
Michal1987

Post autor: Michal1987 » 11 sie 2013, 23:09

Witaj Kolego z pięknego kraju z nad Wisly :]

Bobi11

Post autor: Bobi11 » 12 sie 2013, 12:58

Mam 26 lat i Jestem z pomorza ok 40 km od trójmiasta. Sprawa mojego warsztatu jest bardzo skomplikowana a mianowicie opowiem wam jak to wszystko wygląda :/ Dwa lata temu się ożeniłem i przeprowadziłem. Wcześniej gdzie mieszkałem miałem garaż 4m na 3m więc szału nie ma ale dla chcącego nic trudnego i w wolnych chwilach robiło się to i owo:-) Warsztat przeniosłem do dziadka mojej żony do nieco większego pomieszczenia 4,5m na 4,5m. Do puki dziadek żył wszystko było dobrze ale los tak chciał że rok temu dziadek zmarł i tu zaczęły się moje problemy bo została tylko babcia a ona nie pozwala mi nic tak robić :facepalm: Babka jest chora psychicznie więc sami rozumiecie że dzieją się cyrki i chcąc nie chcąc muszę się dostosować bo nie jestem u siebie. Są dni że jest dobrze i wtedy korzystam i dłubię coś ale to trwa bardzo krótko :( U siebie gdzie teraz mieszkam nie mam zbyt dużej działki żeby postawić nawet garaż więc muszę się dostosować do tej całej sytuacji(podkreślę że mieszkam z teściami). Nie ma nigdzie w pobliżu żadnego pomieszczenia gdzie mógłbym rozwijać swoje zainteresowania więc na razie tylko zbieram wiedzę bo kto wie co przyniesie przyszłość. Pozdrawiam

Krzysztof Assman

Post autor: Krzysztof Assman » 12 sie 2013, 15:21

Przykra sprawa . Ale takiego człowieka też trzeba zrozumieć , bo on najczęściej działa wbrew własnej woli . A nie ma nic gorszego jak się nie chce leczyć .

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 12 sie 2013, 15:47

Zapłać jej parę złotych co miesiąc i może wkupisz się w łaski pani babci. Tak swoją drogą to opłaca się nawet kilka kilometrów dalej wynająć jakąś klitkę, zakładając, że zajmiesz się robotą zawodowo. :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „PRZEDSTAW SIĘ - say hello”