Galeria

Zdjęcia naszych prac

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
stefanik

Post autor: stefanik » 10 sty 2010, 16:16

kurcze Pawle dobry jestes, ciekawi mnie sposob w jaki zagiales w kat prosty tralki w pierwszym projekcie? :-/ jest to stosunkowo gruby i dlugi kawalek stali i sam nie wiem jak ja bym to zrobil gdybym musial, masz do tego jakis kawal solidnego nazedzia, odpowiednia maszyne, zmudnie "recznie" po kawalku to wyginales czy masz na to jeszcze jakis inny patent?
Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu jeden.

Awatar użytkownika
Salaputro
Administrator
Kontakt:

Post autor: Salaputro » 10 sty 2010, 16:33

To są kątowniki stefanik . Paweł je powycinał wstępnie plazmą częściowo oszlifował gumówką a resztę uformował na gorąco po kowalsku... Kątownik jest dość niedocenianym przez nas materiałem - a szkoda bo drzemią w nim dość spore możliwości ...
Jeśli rozprostuje się kątownik to na środku powstaje nam bardzo piękna wyraźna żyłka do liścia np...
Paweł piękne te liście z kątownika....

Awatar użytkownika
Pawel.G
Kontakt:

Post autor: Pawel.G » 10 sty 2010, 18:15

Balustrada oczywiście jak pisze Salaputro cała z kontownika:)
Morzna oczywiście zrobić to z płaskownika i uzyskac ostrą krawędz ale zajmuje to sporoczasu i nerwów i nikomu nie polecam:).

a tu dzisiejsza zdobycz:)(zimno w irlandi więdz najlepiej się rozgrzać przy klepaniu:))mały świeczniczek w kształcie drzewka:) zobaczymy co jeszcze z tego wyjdzie:)

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Udało mi się jeszcze dziś przygotować moje krzesełko do jutrzejszego nitowania itp:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a ty pieprznik jaki powstał w 2 tyg. wczasie pracy przy tych projektach i nieobecności pracowników:)Dobrze ze jutro wszyscy wracają z urlopu :)
Obrazek
Obrazek
]
Obrazek

A ty projekt z wczoraj tylko w całości:)
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
stefanik

Post autor: stefanik » 10 sty 2010, 21:34

no fakt,moglem moment pomyslec zanim zapytalem,projekt swietny , pozostale z reszta tez nie kulawe delikatnie mowiac. pozdrawiam
Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu jeden.

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 11 sty 2010, 10:23

Gdy wchodzimy do nowego domu, trzeba go jakoś umeblować,a to moja propozycja do jadalni
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2012, 06:52 przez BANAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 11 sty 2010, 15:36

Fotka cieszy oko,
w tych wyrobach jest dużo lekkości a w większości mebli z metalu tej lekkości brakuje.

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 11 sty 2010, 17:00

nO! Paweł to fachura:) fajnie, bo jest do kogo równać.
mam jedno pytanie do tych kątowników. jak są przymocowane te kwadratowe blaszki (podstawki pod tralki)?
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
Pawel.G
Kontakt:

Post autor: Pawel.G » 11 sty 2010, 18:05

przynitowane od spodu.Zrobiłem durzą fazę i zaklepałem na głatko :)

Banan fajne te mebelki:)trochę niepasuje mi to drewno na ławce (wygląda to bardziej jak ławka ogrodowa:)) ale projekt bardzo fajny.

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 11 sty 2010, 21:35

banan, ta forma i wyprofilowanie sugeruje wypoczynkowy charakter tych mebli, kawka na tarasie lub w ogrodowej altanie - super. Jako meble do jadalni - porażka, mega nie wygodnie przy nich jeść. No chyba, że z braku forsy na umeblowanie ktoś zimową porą zainwestuje w ten komplecik po czym latem wystawi je w plener.

Tomek Błotnicki
Kontakt:

Post autor: Tomek Błotnicki » 11 sty 2010, 22:05

Witam wszystkich po długiej przerwie.
Poniżej kilka moich ostatnich prac. Czytam tutaj ciekawe i rzeczowe recenzje, mam nadzieje na podobne...
http://www.blotnicki.com/motyle.htm
http://www.blotnicki.com/antresola.htm
http://www.blotnicki.com/zabiegowa.htm
http://www.blotnicki.com/krzywy.htm

pozdrawiam - teraz postaram się odżyć znów na forum
Tomek

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 11 sty 2010, 22:16

Witamy wielkiego nieobecnego. Może parę słów o sobie hehe :mrgreen:
Już parę razy wcześniej podglądałem poczynania i z tych czworga prac zabiegowa balustradka jest the best, ma dobre proporcje tym trudniej że z drewnem.

sopikkopf
Kontakt:

Post autor: sopikkopf » 12 sty 2010, 01:24

witaj Tomaszu ! wspaniałe prace, oryginalne i 'pokręcone'-jak zawsze ;-)
raduje mnie twój powrót !

Awatar użytkownika
jolo
forumoholik

Post autor: jolo » 12 sty 2010, 07:53

jak zwykle Tomek pokazuje klasę,,zastanawiam sie nad stabilnością twoich prac, wyglądają bardzo lekko, sczególnie ta sznurkowa i antresola

Banan bardzo fajny projekcik

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 12 sty 2010, 12:12

Harlem do ogrodu pod altanę mam inny zestaw ale to jak się cieplej zrobi.W jadalni się nie tylko je,moja duża kuchnia jest sercem domu,na tych ławkach siada się również by pogadać. Witam Tomka.
Kontakt 517355290

Tomek Błotnicki
Kontakt:

Post autor: Tomek Błotnicki » 12 sty 2010, 17:06

jolo pisze:jak zwykle Tomek pokazuje klasę,,zastanawiam sie nad stabilnością twoich prac, wyglądają bardzo lekko, sczególnie ta sznurkowa i antresola

Banan bardzo fajny projekcik
Stabilne są nawet bardziej, niż się spodziwałem. Ta na antresoli mocowana tylko w 2 punktach w posadzce i po bokach (długość balustrady prawie 6 m), ale jak płaskowniki są nałożone na siebie- usztywniają się. A klient nie chciał zastrzału. W tej "sznurkowej" jest zastrzał i to wystarczyło.
Tą balustradę "motyle" montowałem z forumowym kolegą Grzegorzem - jeszcze raz dzięki za pomoc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „GALERIA - gallery”