Balustrada balkonowa u kowala
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
1. zrób rysunek w skali. takich schodów jak na tym planie się nie robi. Z tąd wiem że
rysunek jest poglądowy.
2. Na zabiegu masz trzy stopnie więc co najmniej metr balustrady, ten zawijas jest bez sensu.
Tak ogólnie to trochę taka "Jesienna" balustrada
liści ci szkoda?
Dodaj więcej liści,parę pomidorów i będzie git.
rysunek jest poglądowy.
2. Na zabiegu masz trzy stopnie więc co najmniej metr balustrady, ten zawijas jest bez sensu.
Tak ogólnie to trochę taka "Jesienna" balustrada
Zasypac balustradę liśćmi to nie sztuka nie wszyscy za tym przepadają,a co do tych zwijasów łączących schody to trochę nie tete,dlatego rusz głową i sam to zaprojektłój na razie nie jest źle.Co do montażu to jest bardzo ważne zastosować coś co zesztywni twoją konstrukcę,bo na koniec montażu może okazać się ,że zabardzo balustrada pływa, i klient nie ukoronuje twojego przerobionego zlecenia.Dara pisze:1. zrób rysunek w skali. takich schodów jak na tym planie się nie robi. Z tąd wiem że
rysunek jest poglądowy.
Tak ogólnie to trochę taka "Jesienna" balustradaliści ci szkoda?
te liście będą dosyć duże, na pewno większe niż to przedstawiłęm na rysunku także myślę, że nie będzie źle. Mam właśnie obawy o sztywność balustrady poręcz dam 40x8 u góry, a na dole będzie pręt 18stka, czy taka konstrukcja będzie odpowiednio sztywna. Z drugiej strony górny bieg balustrady jest dosyć krótki coś około 2 metrów więc chyba nie będzie tragedii?? Ten zakręt chciałbym wykonać tak jak na zdjęciu poniżej tylko bez słupka, dolny bieg będzie zakotwiony do stopnia i poręcz w 1 lub 2 miejscach będzie zakotwiona do ściany, zakotwienie do ściany chciałbym zrobić tak jak na zdjęciu z moich poprzednich postów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
wracając do gdzieś tam wcześniej wstawionych prze ze mnie zdjęć , to było tak że klientka przysłała mi zdjęcie (fot2)do wyceny, kulturalnie odmówiłem wykonania takiej (jak to napisał producent na stronie allegro) "perełki " hehe, i zaproponowałem że jeśli mi prześle zdjęcie domku to coś jej liściastego narysuję ,
tak powstał rysunek liściastego motywu( fot1)
trzewik , rysunek fajny , trochę za bardzo rozciągnięte woluty,
powinny być bardziej krągłe , dodatkowo koniecznie zrób margines pod poręczą
zerknij tutaj
viewtopic.php?t=1300&start=0
tu
https://www.google.pl/search?biw=1097&b ... luta&btnG=
i tu
tak powstał rysunek liściastego motywu( fot1)
trzewik , rysunek fajny , trochę za bardzo rozciągnięte woluty,
powinny być bardziej krągłe , dodatkowo koniecznie zrób margines pod poręczą
zerknij tutaj
viewtopic.php?t=1300&start=0
tu
https://www.google.pl/search?biw=1097&b ... luta&btnG=
i tu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.