Sprzedam palniki
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Zastanawiam się nad uzyskaniem atestu(certyfikatu) na mój palnik. Ale, no właśnie, nie wiem gdzie z tym tematem zapukać. Możecie mi podpowiedzieć? Jak na razie dzwoniłem do Urzędu dozoru technicznego. Pani ma się zorientować i do mnie oddzwonić. Zobaczymy, czy nie będzie to na zasadzie Uff pozbyłam się interesanta. 
Kontakt 517355290
Krzychu z tym patentem to dałeś czadu!!! Deklaracja spełnienia norm bezpieczeństwa przez urządzenie "CE" to chyba w tym przypadku będzie najlepsze rozwiąznie, musisz Januszu zadzwonić do akredytowanego laboratorium, ja kiedyś organizowałem taki znaczek dla farb, koszt niecałe 20 tysi, ale to było dawno temu mogło się coś zmienić, polecam zadzwonić sobie do politechniki wrocławskiej oni kiedyś robili takie badania.
jeśli chcesz mieć 'święty spokój', to se odpuść.BANAN pisze:Zastanawiam się nad uzyskaniem atestu(certyfikatu) na mój palnik
BIURO TECHNICZNE Dokumentacje urządzeń dla Urzędu Dozoru Technicznego
- Tom Oldsmith
- Kontakt:
nie mam jeszcze pewności musiałbym sprawdzić ale kolega powiedział mi, że producent może sobie sam wystawić deklarację zgodności CE ale na pewno nie na wszystkie urządzenia, są tam jakieś kategorie...trzeba by było dobrze temat obcykać...minusem tego rozwiązania w porównaniu do akredytowanego laboratoria jest to, że jeśli się coś stanie to zapukają do Twoich drzwi, a nie do laboratorium!!! Patent ze wzorem użytkowym słaby i nie na miejscu przecież to nic nie daje to jest urządzenie a nie zestaw kominkowy!!! Jeśli Janusz znalazłby sobie jakieś większe źródło zbytu załóżmy hurtownia czy coś w tym stylu musiałby przedstawić jakieś papiery na ten palniczek, wyskakując z wzorem użytkowym ludziska by go zabili śmiechem i odesłali do cepeli!!!
Znak CE jest to deklaracja zgodności wykonania z określoną normą. Deklaracje zgodności wystawia tylko i wyłącznie producent urządzenia. Znak CE to nie jest dawny znak bezpieczeństwa B gdzie konieczne było wykonanie badań w jednostce certyfikującej i to ona nadawała prawo do oznaczania urządzeń znakiem bezpieczeństwa B.
- Tom Oldsmith
- Kontakt:
Ja mowie o tym , ze jakby jakis wiekszy cwaniak probowal na duza skale kopiowac jego palnik i pchac to w zbycie hurtowym, to wtedy majac jako podstawe do roszczen wzor uzytkowy plus dobry adwokat i czesc zyskow plynie do konstruktora.
Przynajmniej tak bywa na swiecie.
Bo jak bywalec forum zrobi sobie na wlasny uzytek kopie palnika Banana to faktycznie nie ma o co sie szarpac
Przynajmniej tak bywa na swiecie.
Bo jak bywalec forum zrobi sobie na wlasny uzytek kopie palnika Banana to faktycznie nie ma o co sie szarpac
Ingenuity is the third hand of a craftsman ...
Tom
Tom
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Pierwsza seria maluchów jest już dopracowana i w przyszłym tygodniu będzie gotowa do wysyłki. To ten palnik na dole. Cena 250 złotych. Przypomnę, że są też dostępne duże palniki w trzech wariantach: eżektorowe, do pracy wyłącznie z nadmuchem i uniwersalny. Cena dwóch pierwszych nie uległa zmianie, a uniwersalny jest 50 zł droższy. Zainteresowanych zapraszam na PW.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kontakt 517355290