Moja broń biała
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
Krzysztof Assman
-
Krzysztof Assman
pokaż pracę na forum nożowym, tam cię obiektywnie ocenią 
BIURO TECHNICZNE Dokumentacje urządzeń dla Urzędu Dozoru Technicznego
a ja bym jeszcze zawrócił tory dyskusji ciupinkę ,
Czy jest komuś dokładniej znany ten proces technologiczny? Gdybym zrobił ciahciaha dajmy na to z d2 i odpuścił wedle powyższej rady to nie rozpadnie mi się w pył od upuszczenia na podłogę?Dara pisze:przylep do niego magnes i odstaw na rok, sam sie odpusci i zachowa twardosc
Na pw do niego napisze to może się uda bo znaleźć kogoś na fb po ksywce forumowej to ciężka sprawa. Słyszałem kiedyś o takim sposobie odpuszczenia stali ale bez wdawania się w szczegóły , sprawa mogłaby okazać się nawet godna eksperymentowania ale na takie w ciemno to dobrej stali szkoda a guwnostal nie da miarodajnych wyników.
Coś tam skrobię sobie ostatnio, może jak dokończę to coś z tego wyjdzie...
Nożyk jeszcze nie skończony w pełni, szukam pomysłu na nadanie dębowi ciemnego koloru (olej?) jako że rękojeść muszę czymś także zaimpregnować, nie hartowany nie doszlifowany (ręcznie pilniczkiem ma się rozumieć), zbrocze wyszło ciut nierówne bo mojej prasie się zachciało górny suwak poluzować podczas jego wygniatania...
Proszę o wyrozumiałość - mój pilnik już trochę niedomaga i rzezanie tego to istna mordęga.
Nożyk jeszcze nie skończony w pełni, szukam pomysłu na nadanie dębowi ciemnego koloru (olej?) jako że rękojeść muszę czymś także zaimpregnować, nie hartowany nie doszlifowany (ręcznie pilniczkiem ma się rozumieć), zbrocze wyszło ciut nierówne bo mojej prasie się zachciało górny suwak poluzować podczas jego wygniatania...
Proszę o wyrozumiałość - mój pilnik już trochę niedomaga i rzezanie tego to istna mordęga.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2015, 18:52 przez RadeK, łącznie zmieniany 1 raz.