Galeria

Zdjęcia naszych prac

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Pawel.G
Kontakt:

Post autor: Pawel.G » 22 sty 2010, 23:25

Zgodzę się z Harlemem !! ze w przypadku realizacji projektów z gotowców tak jak w twoim przypadku jolo najwarzniejszsza jest czystośc wykonania i tak naprawdę jedynie ją morzemy oceniać tu na forum.
Reszta to tulko dobór ciekawych elemętów i ich kambinacja zestawienia.
Brama nie morzna powiedzieć ze brzytka:) taka jak karzda inna w tym przypadku.
Napewno dobrze zrobiona i funkcjonalna. Czasami wolę popatrzeć na dobrze zrobioną bramę z gotowców niz na jakiś wytwór kowalski wykonany ręcznie ale bez pojęcia i umiejętności.

Co do prac "wiśienki" super ze wkońcu jakaś realizacja u klijęta!! a z racji tego że jestem kibicem kobiet kowali i jednym z moich pierwszych nauczycieli byla kobieta kowal z Niemiec postaram się być miły i się nie czepiać:)

Projekt napewno ciekawy choć wedłyg mnie zupełnie nie trafiony i ma się nijak co do architektury domu.
Rzygacze troszkę wyglądają jak wiadra przybite do dachu i boję się ze przy obfitych opadach mogą się szybciej napełniać deszczówką niz ją oddawać :)
Pozatym łancuch troszkę za oczywisty!! i za delikatny w stosunku do rzygaczy,brakuje mu troszkę cięzaru i konsekwętnej formy.
Zaś kinkiet !! durzo lepiej by wyglądał jak by wisiał w zypełnie innym otoczeniu:)podobnie jak rzygacze troszkę mi niegra z archutekturą domu.
Ale niema się co czepiać :) i durzy plus za dobór materiału i ładną oksydę :)

Tutaj moja kolejna realizacja z dziśiejszego dnia jeszcze w wymaga troszkę pracy ale powinno być ok.
Całość poraz kolejny wyjdzie bez spawania choć było to nie zamierzone ale z racji tego ze projekt całkowicie przypadkowy i całkiem z głowy więdz :):):)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 22 sty 2010, 23:35

no! Panie Sidzie ... szacunek. robisz rzeczy małe, ale takie jak ja lubię (prawdziwa surowa kucizna 8-) )
ale stary, Ty to chyba kujesz w kuźni, a nie wkuźni, bo tak u Ciebie czysto i ładnie :mrgreen:

co do rzygaczy, to ja dopiero teraz widzę jakie miało być ich zastosowanie:) Aga, powinnaś pokazać stare rzygacze dla kontrastu:) fajnie to wyszło.

Jolowa brama też mi się podoba:)

pozdro
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
jolo
forumoholik

Post autor: jolo » 22 sty 2010, 23:35

dało sie to zrobić prościej i estetyczniej a mianowicie rozcinasz i obracasz końcówkę, ale i tak niezłe ci wyszło jak na twoją technikę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 23 sty 2010, 01:07

Paweł, bardzo fajnie wyszło to krzesełko. czysto i po kowalsku. po wszesniejszych zdjęciach nie spodziewałem się takiego kształtu. Bardzo jestem ciekaw podstawy krzesła.
żeby nie przesłodzic to powiem, że ten projekt ma niewiele wspólnego z kręgosłupem:) to raczej pancerz raka , albo jakiejś innej krewetki. wiem bo widziałem orgyinalny kręgosłup 8-)
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
Pawel.G
Kontakt:

Post autor: Pawel.G » 23 sty 2010, 03:53

chłopie Tamto krzesło to juz prawie historia:)
to co opisujesz powstało wczoraj i to z przypadku,bez zadnego projektu itp.
Rano w trakcie pracy przy zupełnie innym projekcie przez przypadek zrobiłem elemęt który jest teraz częścią tego krzesła.
A ze pomysł który powstał przypadkowo nie dawał mi spokoju przez kolejnych pare minut,chłopakom dałem biezące zamówienie a ja zajołem się realizacją tego właśnie krzesła (na początku miał być stolik:)).Jutro skończe podstawę i powinno być gotowe:)

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 23 sty 2010, 05:46

Pawle bardzo mi się podoba to krzesełko ,jest lekkie optycznie czekam z niecierpliwością na efekt końcowy.
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
jolo
forumoholik

Post autor: jolo » 23 sty 2010, 16:11

ciekawy project Pawle, czyżby znów kątownik?, musisz tylko jakąś podstawę /nogę fajną dorysować,

wisienka szkoda że nie masz zdjęć jak woda leci przez twoje rzygacze

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 23 sty 2010, 18:13

Paweł, piękne customowe malowanie drill-ownicy 8-)

zk
Kontakt:

Post autor: zk » 23 sty 2010, 18:36

no teraz jazda po mie :mrgreen:
jako warsztat to większość zleceń jest w tym stylu z tego powodu że mam chłopaków ślusarzy
Więkrzośc elementów dorabiamy sami , jeśli jest przebicie niż zakup gotowców.

Ostania brama rozsuwana , jest wykonana z płyt ołowianych , jedna połówka tylko 1,5 tony

zk
Kontakt:

Post autor: zk » 23 sty 2010, 18:40

ołów.

Robert W.

Post autor: Robert W. » 23 sty 2010, 20:31

Wisienka fajnie prace tylko za cienkie te łańcuchy,a tak to super :mrgreen: Ja to bym się czepił tego projektanta za to coś dolepione do budynku,nie wiem jak to nazwać ganek ,wiata nieżle przerośnięte formą szpecą twoją robotę szkoda że zdjęcia całego domu niema :-|

Paweł fajna forma tego krzesła,tylko czy będzie wygodne jest dziwnie wyprofilowane :roll: ale projek jak zwykle na poziomie czekam na efekt końcowy

ZK Twoją robotę nie będę komentował...

Awatar użytkownika
jolo
forumoholik

Post autor: jolo » 23 sty 2010, 22:05

może za cienki jestem aby komentować czyjekolwiek prace :-P . ale faktycznie zk jest się u ciebie czego czepiać, mnie sie podoba pochwyt na drugim zdjęciu,kółka gięte na sztorc i niektóre rozwiązania na bramie takie jak regulowane zawiasy toczone (o ile dobrze widzę), natomiast nad estetyką i projektami powinieneś popracować, szczególnie mnie te koszyki na bramie nie leżą a dokładnie ich połączenie z prętem i zakuwka

ps, ceny to masz chyba za niskie

Awatar użytkownika
Salaputro
Administrator
Kontakt:

Post autor: Salaputro » 23 sty 2010, 23:02

A dlaczego te drzwi przesuwane są z ołowiu ? Czy to osłona antyradiacyjna przy jakimś rentgenie ?

zk
Kontakt:

Post autor: zk » 23 sty 2010, 23:15

Salaputro - tak rengen w energo instalu
jolo - ceny niskie bo ide w masówke(z emerytury państwowej nie bedzie wesoło) i ustawiam roboty tak by każdy nowy umiał to zrobić
A teraz roboty wykonane w 100 % przez zemie
Noto jazda :mrgreen:

zk
Kontakt:

Post autor: zk » 23 sty 2010, 23:21

teraz

ODPOWIEDZ

Wróć do „GALERIA - gallery”