Spotkania w Kuźni Kurpiowskiej

Spotkania, warsztaty, imprezy

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Rafal L.
Kontakt:

Post autor: Rafal L. » 22 sty 2014, 20:33

Kuba, uważaj bo jak się nie zjawisz to zrobią drugie Niedzielne spotkanie u ciebie :) .

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

Post autor: Kuba » 22 sty 2014, 20:43

hehe nikt nie wie gdzie ja mieszkam :D

Awatar użytkownika
bey
Administrator
Kontakt:

Post autor: bey » 22 sty 2014, 20:44

Ja się piszę :P
Lepsze jest wrogiem dobrego

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 22 sty 2014, 20:58

Mam twoją komórkę i niestety są sposoby aby ją namierzyć z dokładnością metra. Powiedz, która niedziela ci odpowiada i wpadamy. :P

Krzysztof Assman

Post autor: Krzysztof Assman » 22 sty 2014, 20:59

Spokojnie Jacek , mam pełny adres :P

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 22 sty 2014, 21:06

A już myślałem że trzeba będzie sił nadprzyrodzonych używać aby najlepszego tokarza w okolicy odnaleźć. :D :D

Umi

Post autor: Umi » 22 sty 2014, 21:51

Widzę że siło Waszeci :)
Na wstępie Wielkie Dzięki Wszystkim za ruch wokół tematu.
Trochę byłem na małym szwendaniu się po Polsce (myślę że podzielę się wrażeniami na Naszym spotkaniu) a później trzeba było nadrobić zaległości w pracy ;)
Chyba powinienem coś powiedzieć chociaż widzę że w Takim świetnym towarzystwie temat sam z siebie kwitnie. Naprawdę dzięki za zaangażowanie :)
Właściwie to zostało wszystko jedynie zreasumować ;)
Spotkanie zaczynamy około 09:00 w Pniewie. Ponoć kuźnia jest już trochę odśnieżona więc w zaspach nie będziemy się bawić :D
Jacek około ósmej podjedzie do mnie i załadujemy potrzebny sprzęt który może być potrzebny czyli kowadło i dodatkowe palenisko i może jakieś dodatkowe drobiazgi ( przy okazji powiedział że zrobi Rentgena w moim bałaganie ) :P Mile widziane własne ulubione drobne narzędzia bo jak wiemy każdy lubi swoje a przy okazji można się pochwalić.
Ciepła strawa zapewniona i możliwość ogrzania się przy kominku, tą częścią zajęły się Panie z Kuźni Kurpiowskiej pod wodzą Pani Haliny :!:
Padać ponoć nie będzie ale ciepło też nie będzie, więc jak Jacek słusznie stwierdził ciepłe ubranie się przyda :mrgreen:
Janusz dzięki za listę i trzymanie ręki na pulsie, chociaż muszę przyznać osobiście że bardzo mi będzie szkoda że nie dotrzesz. Drwal też wielkie dzięki, Twoja determinacja z jazdą nawet takiego zapaleńca jak ja wprawiła w podziw :shock: Mam nadzieję że tak jak kiedyś z Januszem rozmawialiśmy kuźnia zacznie żyć własnym życiem i Nasze spotkania będą regularnie się odbywały więc sposobności do spotkań będzie jeszcze całe mnóstwo :!:
Jeśli chodzi listę osób które wyraziły chęć spotkania to jeszcze raz spróbuję podsumować :
Bey
Grzegorz
Pacy
Manieksoma
Jacek-Sz
Umi
Reset na chwilę, ale jak znam życie to chwila się przedłuży ;)
Amicus podejmie decyzję w ostatniej chwili
SteelArt się waha
Kuba wygląda w niebo i czeka na pogodę :mrgreen:
Będzie mam nadzieję jeszcze trzech współbiesiadników więc już jak mawiał Pan Pietrzak kiedyś w kabarecie: to już prawie zgromadzenie :shock:
Co do pomysłu co robimy to słusznie stwierdziliście że zacząć to najlepiej od początku. Ja myślę o narzędziach do obsługi paleniska , Jacek o drobnych narzędziach do obróbki , były pomysły na kleszcze :)
Myślę że wszystko wyjdzie w praniu i Wspólnie zdecydujemy na miejscu. Ważne żeby się dobrze bawić i gadając przy pracy poznać się ;)
Jeśli czegoś nie podsumowałem lub pominąłem to mnie poprawcie i uzupełnijcie bo jak sam mówię : „ Nikt nie jest doskonały a nie myli się tylko Ten co nic nie robi”
Pozdrawiam i czekam na uwagi ;) Jeszcze na wszelki wypadek mój telefon to 601290883 nie jest on tajemnicą więc podaję go otwarcie bo po 22 i tak go wyciszam żeby mi nie pobudził domowników :P

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 24 sty 2014, 09:32

Umi tak na wszelkiego podaj adres kuźni co by nie trzeba było nikogo o drogę pytać. Kiedyś pamiętam podawałeś ale jakoś znaleźć nie idzie. :D

manieksoma
Kontakt:

Post autor: manieksoma » 24 sty 2014, 09:45

Awatar użytkownika
bey
Administrator
Kontakt:

Post autor: bey » 24 sty 2014, 09:51

Jak będziesz w Pniewie, to pytaj o Kuźnie Kurpiowską, każdy miejscowy cie skieruje
Lepsze jest wrogiem dobrego

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 24 sty 2014, 10:06

Pytam na wszelkiego bo przy takich mrozach to mogę nikogo nie spotkać. Ale co tam, jak nie znajdę to do plebana uderzę on wie wszystko, a i wierzę kościelną pewnie z daleka namierzę. :D

Umi

Post autor: Umi » 24 sty 2014, 10:27

Nie zdążyłem przeczytać pytania a już widzę odpowiedzi :) To się nazywa szybkość forum :D
Najprościej mówiąc to jadąc drogą Pułtusk - Wyszków mijając tabliczkę Pniewo skrecić na kościół i i nie ma siły żeby nie trafić :mrgreen:

Umi

Post autor: Umi » 24 sty 2014, 10:31

Jakby był jakiś problem to w poprzedniej wypowiedzi podałem mój nr telefonu ;)

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 24 sty 2014, 15:15

Też się jutro wybieram z kowalem z Siedlec. Komuś palnik? ;)
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

Post autor: Kuba » 24 sty 2014, 15:40

BANAN, lepiej wez kilka w razie co kto wie moze sie ktos skusi :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „WARSZTATY KOWALSKIE, IMPREZY - hammer ins, events”