Nie wiem jak było w tamtym roku z organizacją, ale osobiście stworzyłbym grupki o różnych stopniach zaawansowania z jednym lub dwoma osobami które ogarniają co i jak należy robić, żebyśmy sobie w droge i w ogień nie wchodzili.
Swołowo 2014 8-10 sierpnia!
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
W tym roku to i ja się nie wykręcę z uczestnictwa
mam nadzieję że mi uczelnia nie wejdzie na termin.
Nie wiem jak było w tamtym roku z organizacją, ale osobiście stworzyłbym grupki o różnych stopniach zaawansowania z jednym lub dwoma osobami które ogarniają co i jak należy robić, żebyśmy sobie w droge i w ogień nie wchodzili.
Jak data będzie ustalona na 100% to zapisuje w kalendarzu, bo w tym roku mam plan być
Nie wiem jak było w poprzednich edycjach ale zapowiada się ciekawie
Pomysł z narzędziami jako praca domowa moim zdaniem bardzo fajny 
"Całą bezkształtną masę kruszców drogocennych,
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
Zrobił bym coś w rodzaju wolnego stanowiska, wiele osób lubi wykuć sobie coś od czapy i to było by właśnie takie miejsce. Do podziału na grupy wedle umiejętności i kącika dla zielonych nie jestem przekonany, wydaje mi się że takie osoby o wiele więcej wyniosą z warsztatów pracując z bardziej doświadczonym kolegą, jest wtedy czas na zadawanie pytań, można podpatrzeć metodologie pracy itp. tematyka warsztatów jest znana, ale jest wiele osób które interesują się nożykami, narzędziami, płatnerstwem itp. w czasie wolnym od projektu, moglibyśmy tam skupić się na pośrednich celach warsztatów.
Wolne palenisko to dobry pomysł.
Jedno wolne dla turystów - mogło by być rekonstrukcyjne- Nomad lubi stroić się w fatałaszki średniowieczne
Jedno palenisko w kuźni - do projektu
jedno Maciejowe - do projektu
Jedno dla Dziadów i Babów - do projektu
jeszcze jedno albo lepiej dwa by stykło (nie będzie spiny potem z damastami/siekierami itd)
W zeszłym roku było 4 ognie i było ciasno. 5 do roboty i jedno historyczne i było by fajnie.
Przydzielenie młodzików do majstrów popieram.
Jak projekt będzie mocno kowalski z dużą ilością technik to nie będzie czasu na inne nożyki. W sumie takie bzdeciki można na historycznym kuć.
Jedno wolne dla turystów - mogło by być rekonstrukcyjne- Nomad lubi stroić się w fatałaszki średniowieczne
Jedno palenisko w kuźni - do projektu
jedno Maciejowe - do projektu
Jedno dla Dziadów i Babów - do projektu
jeszcze jedno albo lepiej dwa by stykło (nie będzie spiny potem z damastami/siekierami itd)
W zeszłym roku było 4 ognie i było ciasno. 5 do roboty i jedno historyczne i było by fajnie.
Przydzielenie młodzików do majstrów popieram.
Jak projekt będzie mocno kowalski z dużą ilością technik to nie będzie czasu na inne nożyki. W sumie takie bzdeciki można na historycznym kuć.
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
- Grzegorz K.
- Administrator
Jest moc. Duch Forum działa!
Ja mam swój rozkładany piekarnik i postaram się przytargać też michy workowe na małą średniowieczną popierdułkę.
Jałokim - dzięks za namiar na plakat. Przyda się. Kocuros jakby miała chwilę podumać nad wzorem dyplomu 2014 to byłbym ultramegahappy. Tylko pełna tajemnica żeby niespodziewajaka była
Ja mam swój rozkładany piekarnik i postaram się przytargać też michy workowe na małą średniowieczną popierdułkę.
Jałokim - dzięks za namiar na plakat. Przyda się. Kocuros jakby miała chwilę podumać nad wzorem dyplomu 2014 to byłbym ultramegahappy. Tylko pełna tajemnica żeby niespodziewajaka była

- Grzegorz K.
- Administrator